Fontos határidő közeleg: erről minden autósnak tudnia kell

Közelgő határidőre figyelmeztet a NAV.

GettyImages-1203924155
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Március 16-án éjfélig kell befizetni a gépjárműadó első részletét - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-nek küldött közleményben.

Legegyszerűbben az elektronikus tárhelyre kapott értesítésekben, határozatokban szereplő linkre kattintva vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal applikációban, a NAV-Mobilban fizethető be az adó, a pénzforgalmi számla nyitására kötelezettek átutalással rendezhetik a befizetést - írják a közleményben.

Gépjárműadó első részletének határideje

Az elektronikus elérhetőséggel rendelkezőknek a határozatokat, értesítéseket a NAV elektronikusan - cégkapura vagy hivatali tárhelyre, KÜNY-tárhelyre - küldte mindenkinek. Elektronikus elérhetőséggel nem rendelkezők postán kapják meg a dokumentumokat - közölte a NAV.

GettyImages-881845382
Fotó: 5m3photos / Getty Images Hungary

Kiemelik, hogy a gépjárműadó első részletét március 16-ig - március 15-e munkaszüneti nap -, a második részletét szeptember 15-ig kell befizetni a 100300-0201079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára. Az átutaláskor az adószámot vagy az adóazonosító jelet fel kell tüntetni a közlemény rovat elején, ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni.

A gépjárműadó befizetése a NAV-Mobil Gépjárműadó-menüpontjában vagy a NAV ügyintéző felületén, az Ügyfélportálon (ÜPO) is pillanatok alatt teljesíthető. Az applikáció letölthető a Google Play és az App Store kínálatából is, mindig a legfrissebb verziót kell használni - tájékoztatott a NAV.

Amikor még büszkén pózoltak az emberek kedvenc Trabantjuk mellett: képeken az ikonikus autó

Hajdanán a Trabantok ellepték az utakat, és a jellegzetes alakú autóval sok tulajdonos szívesen fotózkodott is.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük