Így utazhatsz sokkal olcsóbban az eddiginél: rengeteget megspórolhatsz

A telekocsi-szolgáltatásokkal rengeteget spórolhatsz az utazáson.

GettyImages-1285000956

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Utazni fantasztikus élményt jelent, és örök emlékekkel gazdagítja az embert, ám a jelenlegi kiszámíthatatlan anyagi helyzetben sokan inkább összehúzzák a nadrágszíjat, és lemondanak a megspórolható kiadásokról. Pedig az utazás lehet jóval olcsóbb is.

Az utazás során a szállás, az étkezés, az üzemanyag és a bevásárlás mind-mind megterheli a pénztárcát, éppen ezért, ahol és amikor lehet, érdemes spórolni kicsit: a költségek lefaragására alkalmasak a telekocsi-szolgáltatások is, amelyekkel még a környezetet is jobban kíméli az ember, mintha saját autóval indulna útnak.

Spórolás telekocsival

A telekocsizás remek alternatívát jelenthet az eljutásra belföldi és külföldi úti célokra is. Ha körültekintően választ az utas, sokkal rugalmasabb, kényelmesebb és olcsóbb lesz az útja, mint ha autóval vagy tömegközlekedéssel indulna el, fáradtan pedig kétségtelenül a legjobb és legbiztonságosabb utazási módot jelentheti.

Külön előny, hogy még a parkolással sem kell bíbelődni az érkezést követően, ami olykor szintén magas kiadást jelentene, és hosszabb utak esetén az amortizációtól is megkímélheted az autót, ha néha telekocsizol inkább. Mutatunk néhány jó és megbízható felületet a böngészéshez és a hirdetéshez.

Oszkár

Az ország talán legismertebb telekocsis rendszere az Oszkár, amelyhez telefonos applikáció is elérhető. Néhány perc alatt rákereshetsz az úti célnak megfelelő hirdetésekre, és különféle szűrőkkel szűkíthető a lista, és természetesen nyilvános az elégedettségi értékelés is, lecsekkolhatod a sofőrt választás előtt. A kinézett utastárssal aztán üzenetben vagy telefonon veheted fel a kapcsolatot. Pluszpont, hogy még kutyabarát sofőröket is találhat az ember, így kedvencét sem kell otthon hagynia az üdülés alatt.

„Szinte heti rendszerességgel használom az Oszkárt. Nem volt még negatív tapasztalatom. Ezerszer jobb, mint a tömegközlekedés, gyorsabb, kényelmesebb, rugalmasabb, és nagyon biztonságos is” - írta egy értékelő a szolgáltatásról.

Bár az árképzés sok mindentől, akár az utazás idejétől és a megállóhelytől is függ, most a következő árakra számíthat az ember: Budapest-Győr viszonylatban a leggyakoribb a 2000-3000 forintos út, míg Bécsig akár 15-20, de akár 70-80 eurós ajánlatot is találhat. Debrecenig már 3000-4000 forintért, Pécsig akár 2500-4000 forintért eljuthatsz a fővárosból.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

BlaBlaCar

A másik nagy múlttal rendelkező és ismert szolgáltató itthon a BlaBlaCar, amely világszerte nagy népszerűségnek örvend, és szintén elérhető hozzá applikáció. A neve onnan ered, hogy eredetileg a sofőrt az utassal folytatott interakció aktivitásáról lehetett pontozni, így a csendes társaságtól a nagy dumásig értékelték a vezetőket.

Bár most is kiderül a profilokból, ki mennyire beszédes, szerencsére számos egyéb szempont is áttekinthető, és minden lényeges tényezőt figyelembe véve választhat az ember magának útitársat: a vezetői képességektől a dohányzási lehetőségtől az árig.

Itt is sokféle árral találkozhat az ember, Budapest-Győr viszonylatban 1700-3000 forint közti az ár többnyire, Bécsig 3500-6000 körüli. Debrecenig 3500-4000 forintért már elérhetsz, Pécsig 3000-5000 közti a szám általában.

Villámgyors KRESZ-teszt

A KRESZ-kérdéseket a jogosítvánnyal rendelkezők valószínűleg meg tudják válaszolni.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük