Kutyát tartasz, vagy tervezed, hogy lesz? Ingyenes képzés indul, hogy a lehető legjobb gazdi legyél
Kutyatartóknak és leendő gazdáknak indul ingyenes képzés.

cuki-kutya
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gazdijogsi címmel kutyatartók és leendő gazdák számára indul ingyenes képzés szeptember 24-étől a budapesti Állatorvosi Egyetem aulájában. Az Agrárminisztérium és a Nébih Gazdijogsi programjának keretében megvalósuló kurzusokon az egyetem oktatói a Gazdijogsi nyolcrészes, eredetileg online tananyagát ismertetik a résztvevőkkel - közölte az egyetem állatvédelmi jogi, elemző és módszertani központja.

A program célja a felelős állattartási ismeretek átadása minél szélesebb közönségnek. A képzés december 8-ig öt alkalommal várja az érdeklődőket. Szó lesz egyebek mellett a kutyaválasztás szempontjairól, az állat neveléséről, táplálásáról, viselkedési problémáiról, de anatómiai, élettani és egészségügyi alapismereteket is elsajátíthatnak a résztvevők. Az egyetem oktatói közül Tóth Szabina, Lorászkó Gábor, Fekete Sándor György, Vámosi-Nagy Nóra, Sátori Ágnes, Vetter Szilvia és Balya András tart képzéseket.

Alkalmanként száz ember jelentkezését várják, regisztrálni a gazdijogsi.hu oldalon lehet. A kurzusok végeztével online tudáspróbát is lehet tenni. Ha a járványhelyzet alakulása nem tenné lehetővé a személyes jelenlétet, a kurzusok webkonferencia formájában lesznek elérhetők - olvasható a tájékoztatóban.

Fotók: Getty Images

Kvíz: 8 hétköznapi étel, ami mérgező a kutya számára

Minden gazdinak tisztában kell lennie azzal, mi mérgező a kutyáknak. Teszteld kvízünkben, hogy te pontosan tudod-e, mit adhatsz a kedvencednek!

Ezt is szeretjük