Furcsa és rejtélyes fényalak tűnt fel az égen: aki látta, azonnal fotózni kezdett
Viszonylag gyorsan kiderült, mik ezek a furcsa fények az égen.

borito
beauty and style
Top olvasott cikkek

Különös jelenségnek lehettek szemtanúi az emberek Új-Zéland Déli-szigetén. Vasárnap este a sötét égbolton kék fényspirálok jelentek meg, amelyekhez hasonlót még nem sokan láttak. A furcsaságot, ami egyszerre volt szép és zavarba ejtő, meg is örökítették.

Miután az interneten is végigsöpörtek a körkörös fényről készült felvételek, hamarosan a magyarázat is megérkezett, és az egyáltalán nem olyan misztikus, mint azt elsőre sokan gondolták volna. A fényforrás ugyanis mesterséges volt, egészen pontosan egy SpaceX rakéta. Ezt később a New Plymouth-i csillagászati társaság is alátámasztotta.

A Facebookon azt írták, hogy a spirál, ami az égen megjelent, nagy valószínűséggel egy SpaceX rakéta indításából származó üzemanyagkibocsátás vagy kipufogógáz-felhő volt. A posztban arról is szó volt, hogy a a SpaceX Globalstar 2 FM15-je valószínűleg épp abban az időpontban haladt el a sziget közelében, és hogy már korábban is észlelhető volt hasonló égi jelenség.

Ezt később maga a SpaceX is megerősítette. A vállalat a hétvége során összesen 55 műholdat juttatott ki az űrbe, három sikeres Falcon 9-indítással.

Kiemelt kép: Twitter

Eddig soha nem látott jelenséget fotóztak az űrállomáson

A Nemzetközi Űrállomás egyik ablakán egy különleges képződményre lett figyelmes egy űrhajós, aki látványos fotón örökítette meg a nem mindennapos jelenséget. Még mindig csak találgatások zajlanak, hogy pontosan hogyan keletkezhetett.

Ezt is szeretjük