Furcsa és rejtélyes fényalak tűnt fel az égen: aki látta, azonnal fotózni kezdett

Viszonylag gyorsan kiderült, mik ezek a furcsa fények az égen.

Furcsa fények az égen
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Különös jelenségnek lehettek szemtanúi az emberek Új-Zéland Déli-szigetén. Vasárnap este a sötét égbolton kék fényspirálok jelentek meg, amelyekhez hasonlót még nem sokan láttak. A furcsaságot, ami egyszerre volt szép és zavarba ejtő, meg is örökítették.

Miután az interneten is végigsöpörtek a körkörös fényről készült felvételek, hamarosan a magyarázat is megérkezett, és az egyáltalán nem olyan misztikus, mint azt elsőre sokan gondolták volna. A fényforrás ugyanis mesterséges volt, egészen pontosan egy SpaceX rakéta. Ezt később a New Plymouth-i csillagászati társaság is alátámasztotta.

A Facebookon azt írták, hogy a spirál, ami az égen megjelent, nagy valószínűséggel egy SpaceX rakéta indításából származó üzemanyagkibocsátás vagy kipufogógáz-felhő volt. A posztban arról is szó volt, hogy a a SpaceX Globalstar 2 FM15-je valószínűleg épp abban az időpontban haladt el a sziget közelében, és hogy már korábban is észlelhető volt hasonló égi jelenség.

Ezt később maga a SpaceX is megerősítette. A vállalat a hétvége során összesen 55 műholdat juttatott ki az űrbe, három sikeres Falcon 9-indítással.

Kiemelt kép: Twitter

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Eddig soha nem látott jelenséget fotóztak az űrállomáson

A Nemzetközi Űrállomás egyik ablakán egy különleges képződményre lett figyelmes egy űrhajós, aki látványos fotón örökítette meg a nem mindennapos jelenséget. Még mindig csak találgatások zajlanak, hogy pontosan hogyan keletkezhetett.

Eddig soha nem látott jelenséget fotóztak az űrállomáson: nem értik, hogyan jöhetett létre

Egy űrállomáson nemrég különleges jelenséget fotózott le az űrhajós, a látványos képet pedig megosztotta az egyik közösségi oldalon is.

Elolvasom
Ezt is szeretjük