Furcsa és rejtélyes fényalak tűnt fel az égen: aki látta, azonnal fotózni kezdett

Viszonylag gyorsan kiderült, mik ezek a furcsa fények az égen.

borito

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Különös jelenségnek lehettek szemtanúi az emberek Új-Zéland Déli-szigetén. Vasárnap este a sötét égbolton kék fényspirálok jelentek meg, amelyekhez hasonlót még nem sokan láttak. A furcsaságot, ami egyszerre volt szép és zavarba ejtő, meg is örökítették.

Miután az interneten is végigsöpörtek a körkörös fényről készült felvételek, hamarosan a magyarázat is megérkezett, és az egyáltalán nem olyan misztikus, mint azt elsőre sokan gondolták volna. A fényforrás ugyanis mesterséges volt, egészen pontosan egy SpaceX rakéta. Ezt később a New Plymouth-i csillagászati társaság is alátámasztotta.

A Facebookon azt írták, hogy a spirál, ami az égen megjelent, nagy valószínűséggel egy SpaceX rakéta indításából származó üzemanyagkibocsátás vagy kipufogógáz-felhő volt. A posztban arról is szó volt, hogy a a SpaceX Globalstar 2 FM15-je valószínűleg épp abban az időpontban haladt el a sziget közelében, és hogy már korábban is észlelhető volt hasonló égi jelenség.

Ezt később maga a SpaceX is megerősítette. A vállalat a hétvége során összesen 55 műholdat juttatott ki az űrbe, három sikeres Falcon 9-indítással.

Kiemelt kép: Twitter

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Eddig soha nem látott jelenséget fotóztak az űrállomáson

A Nemzetközi Űrállomás egyik ablakán egy különleges képződményre lett figyelmes egy űrhajós, aki látványos fotón örökítette meg a nem mindennapos jelenséget. Még mindig csak találgatások zajlanak, hogy pontosan hogyan keletkezhetett.

Ezt is szeretjük