Hihetetlen, hogy néznek ki: mutatjuk a világ legkülönösebb fafajtáit

A világ legkülönlegesebb fafajtáira sokan rácsodálkoznak.

GettyImages-625675450
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amikor az ember gyerekként lapozgatta a mesekönyveket, bizonyosan rácsodálkozott volna egy szivárványszínekben pompázó törzzsel rajzolt fára.

Ha azóta sok év is telt el, az elmaradt meglepetést még van mód bepótolni, amennyiben valaki kíváncsisággal fordul az élővilág szépségei felé, és alaposabban is megismerkedik a növények hihetetlen sokféleségével. A világon ugyanis több mint 60 ezer fafajta létezik, melyek között olyan is van, amelyik tarka, többféle színű kéreggel rendelkezik. A szivárványszínű fa csak egy a látványos fajták közt. Van, amelyik furcsa formájú törzsével, van, amelyik érdekes lombkoronájával vagy épp gigászi magasságával emelkedik ki a hétköznapibb fák sorából. Egy azonban minden különleges fajtában közös: az, aki rájuk pillant, egy másodperc erejéig újra gyermeki lelkesedéssel hihet az elvarázsolt erdők létezésében.

8 különleges fafajta a világon

Nézd meg fotókon, milyenek a világ legfurcsább, mesebeli kinézetű fái: a lehetetlenül szivárványszínűtől az embert hangyaméretűvé zsugorító óriásokig!

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük