Képeken a fukusimai atomerőmű környéke tíz évvel a baleset után: nagyon szomorú fotók

A fotók bizonyítják, hogy akár tíz év is elég arra, hogy a természet visszafoglalja az elhagyatott városokat.

Fukusimai atomerőmű 2021
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

2011. március 11-én helyi idő szerint délután háromnegyed háromkor az országban mért legnagyobb, 9-es erősségű földrengés rázta meg Japán keleti partvidékét, ami nemcsak önmagában volt pusztító, de még egy óriási cunamit is előidézett. A károk szinte felbecsülhetetlenek voltak, a lakóépületek és intézmények mellett olyan egységek is súlyosan megsérültek, mint például a fukusimai atomerőmű.

A természeti katasztrófák nukleáris üzemzavarok és balesetek sorozatát indították el, aminek hatására négy reaktorblokk szerkezete károsodott, a kiszabadult radioaktív anyagok pedig több tíz kilométeres körben szennyezték be a környezetet.

Képeken a tragédia hagyatéka

A szökőár fenyegetése és az atomerőműben történt baleset miatt a környékről mindenkit evakuáltak, és Pripjatyhoz hasonlóan sokan még tíz év után sem térhettek vissza otthonaikba. A területen újra a természet lett az úr, elhagyatott épületek, autók, boltok és szórakoztatóközpontok árulkodnak arról, hogy itt valaha pezsgő élet folyt. A szomorú helyszínt Janine Pendleton urbexfotós járta körbe nemrég, hogy megörökítse, tíz év után milyen állapotok uralkodnak a fukusimai atomerőmű közelében.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

(Képek forrása: obsidianurbex / Instagram)

Ezt is szeretjük