Képeken a fukusimai atomerőmű környéke tíz évvel a baleset után: nagyon szomorú fotók
A fotók bizonyítják, hogy akár tíz év is elég arra, hogy a természet visszafoglalja az elhagyatott városokat.

fukusima-képek-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2011. március 11-én helyi idő szerint délután háromnegyed háromkor az országban mért legnagyobb, 9-es erősségű földrengés rázta meg Japán keleti partvidékét, ami nemcsak önmagában volt pusztító, de még egy óriási cunamit is előidézett. A károk szinte felbecsülhetetlenek voltak, a lakóépületek és intézmények mellett olyan egységek is súlyosan megsérültek, mint például a fukusimai atomerőmű.

A természeti katasztrófák nukleáris üzemzavarok és balesetek sorozatát indították el, aminek hatására négy reaktorblokk szerkezete károsodott, a kiszabadult radioaktív anyagok pedig több tíz kilométeres körben szennyezték be a környezetet.

Képeken a tragédia hagyatéka

A szökőár fenyegetése és az atomerőműben történt baleset miatt a környékről mindenkit evakuáltak, és Pripjatyhoz hasonlóan sokan még tíz év után sem térhettek vissza otthonaikba. A területen újra a természet lett az úr, elhagyatott épületek, autók, boltok és szórakoztatóközpontok árulkodnak arról, hogy itt valaha pezsgő élet folyt. A szomorú helyszínt Janine Pendleton urbexfotós járta körbe nemrég, hogy megörökítse, tíz év után milyen állapotok uralkodnak a fukusimai atomerőmű közelében.

(Képek forrása: obsidianurbex / Instagram)

Ezt is szeretjük