Ilyen belülről egy elhagyatott szovjet tengeralattjáró - Nagyon különleges a képek hangulata

A fotós bámulatos képeket készített az elhagyatott szovjet tengeralattjáró belsejében.

Szovjet tengeralattjáró
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a tengeralattjárókat használják kutatási és mentési célokra is, a legtöbb ilyen hajó katonai célokat szolgál, a II. világháborúban, majd a ’60-as, ’70-es évek hidegháborús időszaka alatt is nagy népszerűségnek örvendett.

Ezekben az időkben nemcsak az Amerikai Egyesült Államoknak, hanem a Szovjetuniónak is jelentős hadiflottája volt, amibe a torpedós tengeralattjárók is beletartoztak. Ezek emlékét ma már számos elhagyatott roncs őrzi.

Ilyen volt belülről egy szovjet tengeralattjáró

A Chiffa művésznéven tevékenykedő orosz fotós előszeretettel keres fel olyan helyeket, amik elhagyatottan, régi fényük elhalványulásában őrzik a múlt emlékeit. Mint a legtöbb ilyen fotós és videós, ő sem adja ki soha a pontos helyszíneket, ezzel is elkerülve, hogy a vandálok még több kárt tegyenek bennük. A fotós nemrég egy szovjet tengeralattjárót keresett fel, ami 1965-ben kezdte meg pályafutását. Néhány évig az északi flottáknál, a balti vizeken és a Földközi-tengeren szolgált, Egyiptomban.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

(Képek forrása: chiffa.photography / Facebook)

Ezt is szeretjük