Ilyenek lennének az elhagyatott szovjet városok a 21. században - Rájuk sem lehet ismerni

Sokkal modernebb külsőt kaptak a Szovjetunió nyomait őrző települések.

Szovjet városok 21. században
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A Szovjetunió 1922 és 1991 között eltelt közel hetven éve során az egész világ politikájára és gazdaságára hatással volt, építészetileg pedig főként tagköztársaságait és a környező országokat befolyásolta. A kor városainak stílusa azóta is számos helyen megmarad.

Mivel az épületek állapota pénz és felújítások híján folyamatosan romlik, ezért egyre szomorúbb látványt nyújtanak az alig lakott vagy már teljesen elhagyott panelházak és a haldokló falvak, amik előtt akár egy sokkal szebb jövő is állhatna.

Képeken a Szovjetunió hagyatéka

Andrej Goopsa, az Ukrajnából származó fotós nemcsak hazájában, hanem Oroszországban és Fehéroroszországban is számos olyan helyen járt, amik egy kis ráfordítással sokkal élhetőbb helyek lennének, és végre levetkőznék magukról a kommunizmus éveinek nyomait. Képein Photoshop segítségével alakította át a helyeket, és elmondta, hogy az a célja a fotókkal, hogy megmutassa a társadalomnak, hogy többet kell követelniük kormányuktól. Mint mondja, az országban élő emberek többségének fogalma sincs arról, hogy hogyan kell kinéznie a városoknak a 21. században, és reméli, hogy ezt látva az emberek minőségi városi környezetet követelnek maguknak.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

(Képek forrása: goopsik / Instagram)

Ezt is szeretjük