10 hónapot töltött Magyarországon egy francia ikerpár: kísérteties helyeken fotóztak

A testvérek elmondták, hogy a Magyarországon tett látogatásuk volt az eddigi legszebb élményük.

Elhagyatott helyek Magyarországon
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az elhagyatott helyek felkutatása nagyon sok ember szenvedélyévé vált, hiszen így nemcsak a múlt egy kis szeletét lehet bemutatni, hanem felhívható a figyelem is arra, hogy mennyi gyönyörű épület vesz minket körül, amik pusztulásra vannak ítélve.

Egy francia ikerpár, Anthony és Florent is a küldetésüknek tekintették, hogy gyönyörű, ám elhagyatott helyeket fedezzenek fel, ráadásul ezt kombinálták egy másik szenvedélyükkel, a fotózással is. Kezdetben még okostelefonnal készítették a képeiket, de nem sokkal később beruháztak egy profi gépre, hogy a lehető legjobban vissza tudják adni a látottakat.

Gyönyörű, de pusztuló magyar helyeken jártak

A 22 éves francia fiúk egyetemi tanulmányokat folytatnak, de mivel imádnak utazni, ezért együtt megpályáztak egy Erasmus-ösztöndíjat, amit el is nyertek, így tíz hónapot tölthettek Budapesten. Ezalatt az idő alatt nemcsak a tanulással voltak elfoglalva, hanem a szenvedélyeiknek is hódoltak, így felfedezték a magyarországi elhagyatott helyeket. Bár az ikrek egész Európában jártak, hogy megcsodálják az egykor csillogó örökségeket, elmondták, hogy az itt töltött idő alatt találták a legszebb hátrahagyott emlékeket.

A fotósok szándékosan nem teszik közzé, hogy milyen helyeken bukkantak rá a gyönyörű épületekre, ezzel megelőzve, hogy  felbukkanjanak ott a fosztogatók, így a Magyarországon készített képekhez sem tartoznak pontos helységnevek.

Képek forrása: symphonyofdecay.com, Instagram, Facebook

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük