Nincs náluk ijesztőbb hely: hátborzongató fotók elhagyatott elmegyógyintézetekről

Embertelen körülmények közt éltek ezekben az elmegyógyintézetekben: a kísérteties képek egy rémisztő világot elevenítenek fel.

Elhagyatott elmegyógyintézetek: fotók
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Andy Schwetz fotós München egy olyan kerületében nőtt fel, ahol Németország egyik legnagyobb elmegyógyintézete is található. Ennek köszönhető, hogy már gyerekkora óta érdeklődik ezek iránt a szívderítőnek aligha nevezhető helyek iránt. 

Most, felnőttként, olyan olasz elmegyógyintézeteket fotóz, melyeket már régóta nem használnak, sőt legtöbbet az összeomlás veszélye fenyegeti.

A képek szomorú történetekről mesélnek: nem csupán a mentális betegségben szenvedők gyakori kilátástalanságról, hanem arról is, hogy régen bizony nem mindig kellett alapos diagnózis ahhoz, hogy valakit bezárjanak. A 20. század első felében számtalanszor megtörtént, hogy bűnözőket vagy hajléktalanokat vittek be, és rendes kivizsgálás nélkül tartották őket fogva.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

(Borítókép forrása: Getty Images)

Ezt is szeretjük