Elképesztő átalakulásokon mentek át ezek az állatok: minden súlyfeleslegüket leadták

Néha az állatoknak is meggyűlik a baja a pluszkilókkal, de a diétázás nekik is sokat segít.

állatok-fogyás-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egészségügyi problémák jelentős részét még ma is az elhízás és az emiatt kialakuló betegségek okozzák, egy felmérés szerint a világon nagyjából 1,9 milliárd ember túlsúlyos.

Ez az állapot azonban nemcsak az embereket, hanem az állatokat is érintheti, a mozgásszegény életmód, a túl sok és nem megfelelő ételek fogyasztása és a genetika is befolyásolhatja. Azonban egy sokkal egészségesebb életmóddal nekik is sikerülhet a fogyás - ahogy az a képeken is jól látszik.

Lenyűgöző fogyások az állatvilágban

A szakemberek szerint az állatoknál ugyanolyan fontos az ideális testsúly megtartása, mint az embereknél, ezt pedig a gyakori sétákkal, játékkal és az egészségesebb ételekkel lehet garantálni. A mozgásszegény életmód és a gyakran kapott jutalomfalatok is hozzájárulnak ehhez, de a szervezetük is teljesen másként reagál a tápanyagokra, mint a miénk. Szerencsére számos jó példa van arra is, hogy egy kis odafigyeléssel milyen lenyűgöző eredményeket lehet elérni - így kedvencünk nemcsak jobban érzi majd magát, hanem sokkal egészségesebb is lesz.

(Képek forrása: Reddit)

Ezt is szeretjük