Idősödő kutyákról készít gyönyörű képeket a fotós: megfáradtan, őszülő bundával is imádni valók

A kutyák utolsó éveikben is elképesztő szeretetet tudnak adni.

idős-kutyák-borító
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kutyák már több ezer éve az ember legjobb barátai, és nem véletlenül érdemelték ki ezt a címet: mindig hűségesek, segítenek a bajban, és rengeteg boldog pillanatot okoznak. 

Egy Amerikában élő fotós, Nette a saját bőrén is megtapasztalta, mennyi szeretetet tudnak adni ezek az állatok, viszont sajnos azt is átélte, milyen őket elveszíteni. 2015-ben két kutyájától is búcsút kellett vennie betegség és idős kor miatt, ez pedig nagyon összetörte a nőt.

Gyönyörű fotók idősödő kutyákról

A fotós sokszor elővette a két csivaváról készült fotókat, amik sokat segítettek neki a gyász feldolgozásában, majd úgy döntött, hogy talán másoknak is tud segíteni kamerájával. Körbejárta az Egyesült Államokat, és ingyen megörökítette a családok idősödő kutyáit, hogy az embereknek profi fotóik is legyenek szeretett kedvencükről - akkor is, amikor ők már nincsenek többé. 

 Nette nemcsak idős kutyákról készít szívbe markoló és gyönyörű felvételeket, hanem állatmenhelyeken is önkénteskedik, ahol a képei segítségével próbálnak új gazdikat találni a kutyáknak és macskáknak.

 Az emberek nagyon kedvelik a kezdeményezést, hiszen sok esetben ez az utolsó képi emlékük szeretett kedvenceikről.

 A nő sokszor dolgozik nagyon öreg, mozogni alig tudó és siket kutyákkal, de megtanulta már, hogyan kell velük bánni, és élvezi minden percét a fotózásoknak.

 "A legjobban az inspirál, hogy el tudom mesélni egy pillanat vizuális történetét. Én is vadfotós vagyok, és úgy gondolom, hogy a fényképek 1000 szót (vagy többet) érnek. Szeretem megörökíteni ügyfeleimnek egy kisállat személyiségét, így ránézhetnek a fotóikra, és érezhetik, hogy megtestesítik szőrös családtagjuk lényegét."

Emberi mértékkel egy szemvillanás, kutyaként egy egész élet: kedvencünk mellettünk öregszik meg, és mi elkísérjük útján

Ott vagyunk, amikor észrevesszük, hogy lassul a mozgása, mi fedezzük fel az őszülés első jeleit. Látjuk, hogy már nem olyan pajkos, nem kergeti a labdát ész nélkül, nem hozza lázba a kukásautó megjelenése.

(Borítóképek forrása: unleashedfur / Instagram)

Ezt is szeretjük