Nem csak Csernobilt rohamozták meg az Insta-lájkok reményében: újabb helyszínt találtak a turisták
A mozifilm akkora hatással volt az emberekre, hogy mindenki ennél a lépcsőnél szeretne képet készíteni.

joker9
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Van, amikor nem a táj szépsége vagy a különleges építmények, látnivalók vonzzák a turisták hadát egy bizonyos helyre, hanem a filmek, sorozatok hatására nő meg az idegenforgalma a korábban széles körökben ismeretlen területnek.

Erre remek példa Csernobil: az atomkatasztrófa helyszínére korábban is szerveztek ellenőrzött utakat, de a 2019-es, HBO által gyártott minisorozat miatt ismét középpontba került a szarkofág és a szomszédos Pripjaty. Nemcsak a felfedezők és kalandorok keresték fel a lezárt területeket, hanem az Insta-modellek is szkafanderben pózolgattak, ami sokaknál kiverte a biztosítékot. Most egy újabb filmes helyszínért rajong rengeteg ember, nem ritka, hogy csak ezért zarándokolnak messziről ide.

Új turistalátványosság New Yorkban

2019 egyik legmeghatározóbb filmes alkotása a Joker volt, amiben Joaquin Phoenix tökéletesen alakította a mentális problémákkal küzdő gyilkos bohóc karakterét. A film a többmilliárdos bevételen és a díjakon kívül a közönség szívét is elnyerte, így nem csoda, hogy a rajongók a film egyik leghíresebb helyszínét is meg akarták nézni maguknak. Azóta ellepték az internetet a Joker-lépcsőnél készült fotók.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary, képek: Instagram)

Ezt is szeretjük