Majd beleőrült 23 kilós fogyásába a színész - Egy szerep kedvéért alakult át Joaquin Phoenix
Joaquin Phoenix a Joker film miatt fogyott rengeteget.

joaquin-phoenix-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Óriási sikernek örvend a Joker című film, csak a nyitó hétvégéjén közel 100 millió dolláros bevételt termelt az Egyesült Államokban, de Magyarországon is rengeteg mozinézőt érdekelt Batman egyik főellenségének története. Nálunk a nyitó hétvégén több mint 100 ezren váltottak rá jegyet. A film főszerepét Joaquin Phoenix játszotta, aki, mielőtt még elkezdte volna a forgatási munkálatokat, várt rá egy nagy feladat, több mint húsz kilótól kellett megszabadulnia.

Így hatott Joaquin Phoenixre a fogyókúrája

A sztárnak sikerült a kihívást teljesítenie, 23 kilótól szabadult meg teljesen, mindezt alátámasztja az is, hogy a film több jelenetében is jól láthatóak voltak a bordái, az arca is sokkal vékonyabb volt. 

Joaquin Phoenix Joker szerepe kedvéért csontsoványra fogyott.
Joaquin Phoenix Joker szerepe kedvéért csontsoványra fogyott.
Fotó: IMP Features / Northfoto, Gotham / Getty Images Hungary

A velencei filmfesztiválon adott interjújában elmesélte, hogyan is hatott rá lelkileg a nagyobb súlyveszteség.

- Kiderült számomra, hogy a fogyás komolyabban hat a pszichére. Az ember kezd megőrülni - vallotta be őszintén akkor.

Az IndieWire-nek adott interjújában még bővebben mesélt az átalakulásáról, megszállottan méregette és figyelte a testsúlyát, persze egy táplálkozási szakértő segítségét is igénybe vette.

- Erőt adott nekem ez az átalakulás, mert képes voltam a testem felett átvenni az uralmat. El sem hittem, amikor lefogytam annyit, amennyit akartam - mesélte.

- Az egyik legbonyolultabb része, amikor minden reggel felkelsz, megméred magad, és egy dekagrammnak is a megszállottjává válsz. Egyfajta rendellenesség fejlődik ki benned. Viszont a legérdekesebb tapasztalás az volt, hogy a súlycsökkenés miatt arra számítottam, hogy elégedetlenség, éhség, sebezhetőség és egyfajta gyengeség érzése alakul ki bennem. Viszont arra egyáltalán nem gondoltam, hogy úgy fogom magam érezni, mintha folyékony lennék fizikailag is. Azt éreztem, a testemet úgy tudom mozgatni, ahogy előtte még sosem voltam képes - ezt már az Associated Pressnek mesélte el.

Sztárok, akiknek hízniuk kellett egy szerep kedvéért

Míg egyes színészeket arra kérik a rendezők, hogy fogyjanak, másokat arra kötelezik, hogy szedjenek fel pár pluszkilót, hogy hitelesen el tudják játszani az adott szerepet. Képes összeállításunkban megnézheted, milyen átalakuláson kellett átesniük a sztároknak.

Ezt is szeretjük