Joaquin Phoenix karjaiban hunyt el híres bátyja – Riverről ritka interjúban mesélt
Joaquin Phoenix csak ritkán nyílik meg a testvérével, River Phoenixszel kapcsolatban.

joaquin-és-river-phoenix-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

River Phoenix csodálatos színészi karrier elé nézett, 1982-ben, csupán 12 évesen tűnt fel először a képernyőn a Seven Brides for Seven Brothers című sorozatban, ugyanebben az alkotásban szerepelt először öccse, Joaquin Phoenix is. A tragikus sorsú River olyan filmekben szerepelt, mint az Állj mellém!, az Otthonom, Idaho, az Üresjárat vagy az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag. Az Üresjáratban nyújtott alakításáért még Oscar-díjra is jelölték, de végül nem ő vitte haza az arany szobrocskát.

Még előtte állt az egész élet, azonban 1993. október 31-én rosszul lett egy szórakozóhelyen, öccse és egy barátja kivitte őt a friss levegőre, azonban ott összeesett. Mire kiért a mentő, sajnos nem tudtak rajta segíteni, az akkor 19 esztendős testvére karjaiban hunyta le örökre a szemeit. Később kiderült, hogy a sztár halálát drogtúladagolás okozta. Joaquin Phoenix élete legtragikusabb estéjéről és szeretett bátyjáról csak ritkán beszél a sajtónak, azonban a CBS 60 Minutes című műsorában most kivételt tett.

Joaquin Phoenixre a mai napig nagy hatással van a testvére

A Joker ünnepelt sztárja Anderson Cooper újságírónak nyílt meg a testvéréről, az interjúból egyértelműen világossá vált, hogy a mai napig mélyen a szívében él elvesztett testvére.

- Úgy érzem, hogy szinte minden általam elkészített filmhez valamilyen formában River is kapcsolódik, és azt hiszem, családon belül mindnyájan éreztük az életünkben az ő jelenlétét és irányítását - magyarázta.

Azt is elárulta, bátyja bátorította arra a '80-as évek közepén, hogy a színészetet vegye még komolyabban, ugyanis River úgy érezte, öccséből sosem lesz egy elfeledett gyereksztár, hanem egy nagyon tehetséges és elismert színész lesz. Éppen ezért az 1980-as Dühöngő bika című, Robert De Niro főszereplésével elkészült alkotást nézték meg együtt. Rivernek bejött a sejtése, hogy testvérére nagy hatással lesz a film, Joaquin véleménye szerint amikor látta az alkotást, valami megvilágosult benne.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érdekesség, hogy a Phoenix-család nem volt tisztában azzal, hogy River mennyire jelentős és népszerű színész, ez azért volt így, mert nem néztek szórakoztató műsorokat, és egy darab magazin sem volt az otthonukban.

Az interjúban a végzetes este utáni nehéz időszakról is szó esett. Szerinte a sajtó nem tartotta tiszteletben a családját. Életük egyik legsebezhetőbb állapotában folyton zargatták őket, helikopterek repkedtek a fejük felett, illetve lesifotósok próbáltak besurranni a kertjükbe.

- Természetesen úgy éreztem, hogy mindez akadályozott engem a gyász folyamatában.

A 45 éves sztárnak szüksége volt egy kis időre, hogy megeméssze bátyja halálát, egy darabig nem is forgatott, végül az 1995-ös Majd' megdöglik érte című mozi volt, amiben újra visszatért.

Sztárok legutolsó fotói

Képes összeállításunkban megnézheted az elhunyt legendák legutolsó fotóit.

Ezt is szeretjük