A Fidesz férfi képviselői értenek a nőkhöz - Már többször bizonyították

Ennyire magabiztosak?

A Fidesz nyilvánosságra hozta egyéni képviselőjelöltjeit.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A női képviselők aránya 2013-ban a parlamentben csupán 9,3%-on mozog, holott a női képviselőkre nagyon is szükség lenne a politikában. 

Azt lehet mondani, hogy országos szinten megvan a kellő számú nő, tehát önkormányzatoknál és egyéb állami hivatalokban rengeteg nő vállal szerepet. Egyéni körzetekben kevésbé indítják a nőket, pedig a választók szívesen szavaznának rájuk. Van, aki szerint egy külön női csoportra lenne szükség a politikai életben.

A Fidesz egyéni jelöltjei

Ehhez képest a Fidesz-KDNP például december 9-én hozta nyilvánosságra az egyéni képviselőjelöltjeinek listáját, ami összesen 106 ember. Ebből a nők száma csupán hat.

Ez a hat nő név szerint Csöbör Katalin, akit Miskolcon, Rónaszékiné Keresztes Mónika Mária, akit Budapest 5. választókerületében, Menczer Erzsébet, akit Budapest 10. választókerületében, Dunai Mónika, akit Budapest 14. választókerületében, Bene Ildikó, akit Szolnokon, és Bertalan Judit, akit Komáromban indít a kormány.

A Fidesz érvei

A lista nyilvánosságra hozatala után kíváncsiak voltunk a Fidesz véleményére, hogy mégis miért csak ennyi hölgyet indítanak a választásokon, ráadásul úgy, hogy rengeteg nőket érintő döntést hoztak meg, amit igencsak nehéz kezelni nők nélkül. Erre a Fidesztől az a válasz érkezett, hogy a kormányváltás óta rengeteg, a nőket és az anyákat segítő intézkedés történt, mint például a családi adókedvezmény bevezetése, a nők kedvezményes nyugdíja, részmunkaidős támogatásuk, a nőket segítő foglalkoztatási programok indítása, a kisgyerekek elhelyezése vagy akár a hároméves gyes.

Ugyancsak nők tízezreit segíti, hogy januárban életbe lép az alacsony jövedelmű családok adócsökkentése és a gyed-extra, aminek az üzenete éppen az, hogy minden élethelyzetben a nők mellett állunk. Az eddigi és a további rezsicsökkentés is nagyban segíti a nők, az édesanyák megélhetését, mindennapjait. A Fidesz tehát a tettekben méri a nők és az édesanyák iránti elkötelezettséget. - áll a Fidesz válaszában.

Mindez tehát nagyon jól hangzik, csak a kérdésünkre nem kaptuk meg a választ. Ugyanis annak ellenére, hogy a Fidesznek vannak női szavazói, valamint sokat foglalkozik a nők helyzetével, azt nem tudják megmondani, miért ilyen kevés a női egyéni képviselőjelöltek száma.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az ellenzék támogatná

Idén novemberben tartották a Nők részvétele a 2014-es magyarországi választásokon című konferenciát. Ennek konklúziójaként az ellenzéki képviselők egyértelműen támogatják a női képviselők arányának növekedését, hiszen a parlamenti munka pozitív irányba mozdulna a nők magasabb arányával.

A magyar parlamenti pártok közül különösen az LMP támogatja vállszélességgel a női kvóta bevezetését. Ez azt jelentené, hogy a nemek közötti egyenlőség a közéletben is megjelenik. Továbbá ez egy olyan jogszabály lenne, ami arányaiban határozná meg, hogy hány nő legyen a parlamentben. Az Együtt-PM 30%-os kvótát javasol.

Kép forrása: MTI/Kovács Tamás

Ezt is szeretjük