Szabó Tímea Torgyán Józseffel ünnepelte a karácsonyt

De mi következett ezek után?

Karácsonyi interjú Szabó Tímeával, a PM társelnökével.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A Párbeszéd Magyarországért társelnöke, Szabó Tímea a nagy családdal és kisfiával, Gergővel tölti a majd az ünnepeket. 

A korábban LMP-s politikusnő 2010-ben került be a parlamentbe, majd Jávor Benedekkel kiléptek a pártból 2013 elején, és megalapították a Párbeszéd Magyarországért Pártot, ami azóta szövetségre lépett az Együtt - A Korszakváltók Pártjával. Kíváncsiak voltunk, hogy mik Szabó Tímea legkedvesebb karácsonyi emlékei.

- Mi a legkedvesebb gyermekkori karácsonyi emléke, ami legjobban megdöbbentette vagy amitől meghatódott volna? Például egy rég nem látott családtag betoppanása az ünnepek környékén vagy egy várva várt ajándék?

- Kislánykoromban, három-négy évesen mindig egy olyan babakocsit szerettem volna, aminek le-föl hajtható a teteje. Úgy hívtam, hogy nagyfejű babakocsi. Rajzoltam a Jézuskának, kitettem a rajzot az ablakba, és csak vártam és vártam. Majdnem elájultam, amikor megláttam a karácsonyfa alatt. A mai napig emlékszem rá, és nagyon kedves élmény volt.

- Melyik a legkellemetlenebb vagy legrosszabb karácsonyi emléke, amikor nem úgy történt a családi program, ahogy elképzelték?

- A nagyszüleim elvesztése gyerekkoromban nagyon megviselte a családot, főleg anyukámat. Azokban az években nem voltak annyira vidámak a karácsonyok, mint előtte és utána.

- Mi a család tipikus karácsonyi menetrendje, amitől soha nem szoktak eltérni, és akár sértődés is lenne belőle valamelyik családtag részéről?

- Most, hogy újra vannak kisgyerekek a családban, megerősödtek a régi, gyerekkoromban is követett hagyományok. Anyukámhoz szoktunk menni, az óriási fa alá tesszük az ajándékokat, és a nagyszülők közül valaki megcsöngeti a karácsonyi csengőt. Ekkor jönnek be a gyerekek, és gyulladnak ki a karácsonyi égők, a csillagszórók. Utána eléneklünk néhány dalt - főleg anyukám és a gyerekek - általában két oktávval feljebb, mint amit bárki is el tudna amúgy énekelni :). Régen tojáslikőrrel, mostanában már inkább modernebb koktélokkal koccintunk. Ezután én a fa alól kiosztom az ajándékokat úgy, hogy mindenki bontogasson valamit.

"Nem arra fogunk figyelni, amit Orbán mond, hanem amit csinál"

Nézegess képeket!

Elolvasom

A végére már mindenki elég éhes ahhoz, hogy az ajándékbontást követően leüljünk vacsorázni. Utána beszélgetés, játszás, közben szól valamilyen karácsonyi zene. Szerencsére sokan szoktunk lenni, 12-13-an biztosan, és természetesen alig halljuk egymás hangját, de pont ezért kedves és jó az egész.

- Mi volt a legemlékezetesebb karácsonyi ajándéka, amit adott, illetve amit kapott?

- A nővéremtől egyszer viccből kaptam egy bekeretezett Torgyánról készült festményt, cserébe tőlem megkapta Liebmann Katalin: A nagy szerszám című könyvét, ami szintén Torgyánról szól. :)

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

- Mi kerül a karácsonyi asztalra szenteste? Van-e tradicionális menü, és ha igen, akkor mi az, és a családból kik vesznek részt a főzésben?

- Van, igen. Halászlé, amit gyerekkoromban apukám, most már a sógorom készít, és isteni finom. Azután aszalt szilvával töltött pulyka, kacsamáj, rántott hal és időnként lazac, amit én készítek. Zöld saláták, krumplisaláta, savanyúság, sütemények, és kidurranás a végén. 

Kép forrása: Facebook/Szabó Tímea

Ezt is szeretjük