Csak kevesen veszik észre, kiket rejtett el festményén Raffaello: megmutatjuk a rejtett titkokat

Érdemes alaposabban is szemügyre venni a festményeket: érdekes részleteket rejtenek.

raff

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A művészettörténet legnevesebb alkotói, Raffaello, Michelangelo, Vermeer és Picasso is rejtettek el titkos részleteket festményeken.

Amikor egy galériában, múzeumban nézelődnek, az emberek sokszor csak egészükben nézik az alkotásokat, részleteikben kevésbé. Pedig érdemes ezeket aprólékosabban is megfigyelni, és akár mellékesen is olvasni a művekről, hiszen műértők számos, a laikus szem számára láthatatlan, titokzatos elemre mutattak már rá különböző festményeken. Ezek lehetnek személyek, de akár önarcképek is: izgalmas néhányat megismerni.

Festmények rejtett részletei 

Raffaello Santi reneszánsz festő Az athéni iskola című képén például a filozófus Platónt, Da Vincit és a festő Apellészt rejtette el.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük