Így gondolkodnak a magyar férfiak a munkáról: városban és faluban élőket is kérdeztek

A magyar férfiak állásukról nyilatkoztak. Kiderült, a többségnek fontosabb a presztízs, mint a fizetés.

GettyImages-1143491793
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Munkahelyválasztáskor a fizetésnél és a szakmai fejlődési lehetőségnél fontosabb a magyar férfiaknak az állás presztízsértéke és a fix munkaóraszám - derült ki a National Geographic és az NRC reprezentatív kutatásából.

A felmérés alapján a 18-49 év közötti magyar férfiak többsége - 67 százalék - stabilitásra törekszik a mindennapokban. Ennek ellenére karrierválasztásnál a fizetés összege nagyjából csak egyötödüknek fontos, a megkérdezettek négyötödének kevésbé, vagy egyáltalán nem.

Ugyanakkor a válaszadók közel 80 százalékának kifejezetten fontos, hogy szakmáját mások is megbecsüljék. Az alapvégzettségűek 20 százalékának, míg a magasabb iskolai végzettségűek közül minden negyediknek számít, hogy a külvilág elismerésre méltónak találja jelenlegi állását. Ez a kérdés a városban élők alig 6 százalékát, és a falusiak mindössze 1 százalékát nem foglalkoztatja.

Az összefoglaló szerint a férfiak pusztán negyedének sarkalatos kérdés, hogy otthonról is elvégezhető munkát válasszon. Míg a budapestiek közel egyötöde, a falusiak majdnem harmada részesíti előnyben a home office-t. A válaszadók több mint 40 százaléka preferálja a rugalmas munkaidőt, a többség viszont a fix órákra szavaz. A 18-29 éves és a 40-49 éves korosztály töredékének - 4 százalék - meghatározó csak, hogy flexibilis munkahelyen dolgozzon.

A cikk az ajánló után folytatódik

A felmérést az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. áprilisban készítette, az 500 fős válaszadói minta reprezentatív a 18-49 éves férfiakra korcsoport, végzettség, lakóhelytípus és régió alapján.

Fotók: Getty Images

Így látják a férfiak a pózolós Insta-lányokat

A férfiak is felismerik a legnagyobb Instagram-trendeket, melyek a nők körében hódítanak, és ki is figurázzák őket.

Ezt is szeretjük