Szeretnek pletykálni, és elvárják az őszinteséget: tények és tévhitek a férfigondolkodásról

Számos sztereotípia ragadt a köztudatban az erősebbik nemmel kapcsolatban.

ferfi

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahogy a nőkről, úgy a férfiakról is rengeteg tévhit él a köztudatban, és az ellenkező nem tagjai ezek alapján alakíthatják ki a viselkedésüket.

Sok mindent megkönnyít egy kapcsolatban, legyen az friss vagy régi, ha a felek tudják, mi teszi boldoggá a másikat, vagy hogyan szerezhetnek örömet egymásnak. Íme, hat tény, amit a férfiak szeretnének, hogy tudj róluk!

Igénylik az őszinteséget

Butaság, hogy a pasik inkább a kegyes hazugságokat kedvelik, ha a személyüket ért kritikáról van szó. Kutatások alapján igenis fontos számukra az őszinteség, azonban a bírálatokat elfogulatlanul, ítélkezés nélkül szeretik hallani. Tehát, ha nem tetszik a párod inge, vagy zavar, hogy megint nem hajtotta le a WC-ülőkét, ne ugorj egyből a torkának. Ahelyett, hogy lehordanád, miért és mennyire zavarónak tartod ezt a szokását, csak egyszerűen közöld vele, hogy ez számodra probléma, és meglátod: vita nélkül meg fog oldódni a konfliktus.  

férfiak férfi nő kapcsolat gondolkodés (1)

Szépnek tartják a szolid sminket

Természetesen nem hazudnak, amikor azt mondják, smink nélkül vagy számukra a legszebb, de a pszichológusok szerint nincs ellenükre, sőt, kifejezetten vonzónak tartják, ha egy nő kifinomult és igényes sminkben jelenik meg az oldalán. A művi, természetellenes megoldásokat egyáltalán nem kedvelik, legyen szó hosszú körmökről vagy feltöltött szájról, de egy dekoratív rúzs minden pasi számára ellenállhatatlan.

Imádják a pletykákat

Immár tudományosan bizonyított és hivatalos: a pasik igenis legalább olyan pletykásak, mint a nők. Élvezik, ha mások életét tárgyalhatják ki, sőt, igazából alig várják, hogy halljanak egy pikáns sztorit. Na persze, nem akármiről, hanem inkább olyan történetekre kíváncsiak, aminek minden szereplőjét ismerik, csakúgy, mint a háttérben megbújó szálakat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kutatások pedig azt is kimutatták, hogy azok a párok, akik minden apró-cseprő históriát megosztottak egymással, sokkal meghittebb kapcsolatban éltek, mint azok, akiknél egy idő után elfogyott a közös téma, és nem terhelték a másikat a szaftos részletekkel.

Nem mindig csak a szexre gondolnak

Általában, ha a férfiak agyában kavargó képek közül egyet kellene megnevezni, minden nő valamilyen szexuális töltetű fantáziálásra gondolna. Ez azonban korántsem igaz: felmérések megállapították, hogy nem gondolnak állandóan a szexre, sőt, nem gondolnak sokkal többször a szexre, mint a nők.  Ellenben, amikor a barátaival horgászik, valószínűleg csak azon jár az esze, mi akad a horgára, milyen csalit használjon.

kapcsolat romantika meghitt (2)

Nem szeretik a nyilvánosságot

Egy-egy közös fotó nem tabu, de az átlagos, hétköznapi férfiak nagyobb része ódzkodik a közszerepléstől. Egy vizsgálat során megkérdezett férfiak azt nyilatkozták, jobban szeretik, ha párjuk csillog a rivaldafényben, akár egy baráti összejövetelen vagy egy nagyszabású céges vacsorán. Ők büszkék a háttérből is, és nem érzik szükségét, hogy melletted feszítsenek, hiszen az ő szemükben te nélkülük is ragyogsz. 

Kisfiút és kislányt is szeretnének

Az egyetlen ok a kutatók szerint, ami miatt talán első gyereknek kisfiúra vágynak a pasik, az az, hogy úgy gondolják, egy velük azonos nemű lurkóval könnyebben megbirkóznak, így aktívabban részt tudnak venni a gyereknevelésben.

Mit üzen a fehérnemű a férfiaknak?

Kár tagadni: egy csipkés tanga látványa egészen más gondolatokat ébreszt a férfiakban, mint egy fehér pamutbugyi. De meg fogsz lepődni, hogy konkrétan mi is fordul meg a fejükben, ha egyiket vagy másikat találják rajtad.

Ezt is szeretjük