Mi számít érzelmi megcsalásnak a férfiak szerint? Elárulták, mit tartanak hűtlenségnek
A pasik elmondták, mi az, ami már nem fér bele számukra egy kapcsolatban. Részletesen mesélték el, mit tartanak érzelmi hűtlenségnek.

szomoru par
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a félrelépés alatt a legtöbben a testiséget értik, a hűtlenség fogalmába nem csupán ez tartozik bele. Van ugyanis egy kevésbé feltűnő és kevésbé észrevehető módja is, ami sokkal gyakrabban előfordul.

Az érzelmi megcsalás igen szerteágazó lehet, és sokféleképpen megnyilvánulhat, sőt, az is jócskán eltér, hogy kinek mi az, ami még belefér, és mi az, ami már nem. Az általános nézet szerint a nők az érzelmi megcsalást, míg a férfiak a testiséget veszik komolyabban. De valóban így van? Férfiak mondták el véleményüket az érzelmi megcsalásról.

Mi az, ami már érzelmi hűtlenségnek számít?

- Számomra érzelmi hűtlenségnek számít minden olyan kapcsolat, ami több, mint a barátság. Bár minden pár másképp definiálja ezt, szóval elég nehéz eldönteni. A legfontosabb szerintem az, hogy a felek már az elején lefektessék a szabályokat, és megbeszéljék, mi az, ami még belefér, és mi az, ami már nem. Amikor pedig az egyikük úgy érzi, nem akarja ezeket követni, meg kell kérdeznie magát, miért, hiszen ez már figyelmeztető jel lehet - mondta egy 34 éves férfi.

- Szerintem az már annak számít, ha valaki a párjáról panaszkodik egy ellenkező nemű ismerősének, hiszen ahelyett, hogy azzal beszélné meg, akit elvileg a legjobban szeret, mást talál, és úgy érzi, a másik az, akihez minden esetben fordulhat. A végén pedig jobban kötődik majd hozzá, mint a partneréhez - írta egy felhasználó a Redditen.

- Amikor a másik olyan üzeneteket küld egy harmadik félnek, amelyekről tudja, hogy a párja nem nézné jó szemmel, vagy fájdalmat okozna neki. Szerintem ez már kimeríti az érzelmi hűtlenség fogalmát - mesélte egy Eric nevű felhasználó.

Apróságok, mégis hűtlenségnek tartják őket

- Az érzelmi megcsalás a fejben kezdődik. Ott, hogy ki az első. Ha valaki nem a párjára gondol mindig először, nem az ő érdekeit, érzéseit veszi a legtöbbször figyelembe, hanem egy másik férfiét, az már hűtlenségnek számít - írta egy másik férfi.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Amikor egy nő olyan dolgokat oszt meg egy másik férfival, amit nekem sosem mondana el. Lehet szó apróságokról is, de leginkább a nagyobb, fontosabb témákat értem ez alatt. Például, valami olyan, ami egy ideje már zavarja, vagy a boldogságával és hasonló lényeges problémákkal kapcsolatos nehézségek, gondolatok - mondta egy pasi a Redditen.

- Ha valakinek egy harmadik személy iránt is hasonló érzései támadnak, mint a párja iránt. Ebben az esetben már megszegi azt az elköteleződést, amit a párjának ígért. Az intim titkok és a személyes problémák megosztása, a bizalmaskodás, a szexi üzenetek mind-mind érzelmi hűtlenségnek számítanak szerintem - írta egy 34 éves férfi. 

A megcsalás jelei

Sokszor az apró jelek buktatják le a hűtlenkedőt: a következő dolgok arra engednek következtetni, hogy félrelép a férfi.

Ezt is szeretjük