Ártalmatlannak tűnő szokások, melyek lebuktatják a sorozatos hűtlenkedőt - Apróságok, amik elárulják

Néhány viselkedés és szokás könnyedén leleplezheti a félrelépőt: a szakértők elárulták, mik adnak okot a gyanakvásra.

megcsalas

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Már egyetlen félrelépés is hazugságcunamit eredményez, ha a csalfa fél nem vallja be párjának a tettét, ami sorozatos hűtlenség esetén egyre csak növekszik, ráadásul ebben az esetben gyakran a másik viselkedése is megváltozik egy kicsit.

A szakértők szerint vannak bizonyos szokások, melyek arra engednek következtetni, hogy a partnernek tartós szeretője van, vagy többször is belement már egyéjszakás kalandokba állandó párja mellett. Természetesen ezek nem minden esetben jeleznek félrelépést, de erős gyanakvásra adhatnak okot főleg akkor, ha mindegyiket tapasztalja valaki a szerelmétől.

Kiszámíthatatlanság és rettegés a rutinoktól

Kevin Darné randiszakértő szerint a sorozatos hűtlenkedők igyekeznek már a kapcsolat elejétől arra törekedni, hogy ne alakítsanak ki a párjukkal túl sok szokást vagy stabil rutint. Így ugyanis sokkal könnyebben csinálnak maguknak egy szabad estét, és egyszerűbben be tudják iktatni a szeretőjükkel való találkozást. Kiszámíthatatlanságuk azt is eredményezheti, hogy a másik nem kezd rögtön gyanakodni, ha lemond egy programot, vagy egy-két este nem ér majd rá a szerelme - ez pedig még nagyobb hasznára válik a hűtlenkedőnek.

Telefontrükk

Egy egyéjszakás kaland könnyebben eltussolható, mert a legtöbb esetben ilyenkor nem tartják a kapcsolatot egymással a felek. A hosszabb ideig tartó viszonynál viszont már nem kerülhetők el az üzenetváltások, telefonbeszélgetések. Amica Gerber, az egyik társkereső oldal párkapcsolati szakértője szerint a félrelépők ezért nagyon odafigyelnek a mobiljukra. Nemcsak az lehet árulkodó, ha mindenhová viszik magukkal, hanem az is, ha folyton úgy teszik le, hogy a kijelző lefelé néz. Így bármilyen üzenet jön, nem látja majd a párjuk a felvillanó fényt, sem azt, hogy ki írt, tehát még véletlenül sem tud rákérdezni.

Kerüli a vitákat

Egy normális kapcsolatban elkerülhetetlenek a viták, sőt, sokszor szükségesek is, hiszen segítenek megoldani a problémákat, illetve kompromisszumokat kötni abban, amiben kell. Azok viszont, akik rendszeresen megcsalják a párjukat, nagyon ritkán bonyolódnak vele veszekedésbe. Egyrészt kerülik a konfliktusokat, nehogy lebukjanak, másrészt pedig gyakran kevésbé foglalkoztatják őket a felmerülő kisebb gondok, nézeteltérések. Ezért is lehet intő jel, ha a másik szinte nem is reagál akkor, ha a partnere vitatkozni kezd vele, illetve, ha semmiben nem ellenkezik, csak ráhagy mindent a párjára.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Éppen csak, ami szükséges

Aki titkos viszonyt tart fenn, igyekszik arra törekedni, hogy minél kevesebb részletet osszon meg arról a másikkal, hogy mit csinált a szabadidejében, vagy bármikor, amikor nem voltak együtt. Nem meséli el részletesen a hétvégéjét, a munkanapját, esetleg csak pár szót ejt róla, és gyorsan témát vált. Bethany Ricciardi párkapcsolati és szexszakértő szerint azért viselkednek így, hogy ne szokja meg a másik, hogy mindent tud róluk, illetve így sokkal kisebb lesz az esély arra, hogy elszólják magukat, hiba csússzon a kitalált sztoriba, vagy olyan kérdést szegezzen hozzájuk a párjuk, mellyel csapdába ejtheti őket.

Bőkezű ajándékosztó

Szuper dolog, ha egy férfi néha-néha apróbb ajándékokkal lepi meg a szerelmét. Ha viszont ez egy bizonyos ideig nem volt rá jellemző, az elmúlt időszakban viszont állandóan újabb és újabb csomagokkal állít haza, az arra is utalhat, hogy viszonya van valakivel. Bethany Ricciardi szerint a pasik sokszor így próbálják enyhíteni a félrelépés okozta bűntudatukat, és garantálni azt, hogy a másik ne gyanakodjon.

Fordítsd le könnyedén a férfi testbeszédét!

A pasi mozdulatai minden gondolatáról és érzéséről árulkodnak. Tudd meg, mit jelent, ha összekulcsolja, vagy karba teszi a kezét, megérinti a haját, vagy a nyakkendőjét igazgatja!

Ezt is szeretjük