Ritka, fehér színű vadállattal találkozott a nő Somogyban: fotón örökítette meg

Nagyon kevés hasonló észlelésről lehet olvasni az interneten.

GettyImages-834741464

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Király Tünde, a természet nagy barátja egy igen különleges fotót osztott meg nemrég a Facebook-oldalán, szúrta ki a Sokszínű Vidék

A természetjáró hölgy közösségi oldalán rengeteg általa készült, gyönyörű állatfotó található, de még ezek közül is kiemelkedik az a múlt héten megosztott kép, amely egy fehér sakálkölyököt ábrázol.

Fehér sakálkölykök Magyarországon

A fotóhoz kapcsolódó szöveges bejegyzésből kiderül, hogy Király Tünde egyik este épp Belső-Somogyban járt, amikor nagyon messze, a kiszáradó halastó medrében meglátott egy világító, fehér pontot. 

- Próbáltam a teleobjektíven keresztül figyelni, hogy mi is lehet az. Először azt hittem, hogy a környékbeli fehér cica jött le a nádasba vadászni. De olyan más volt a formája az állatnak. Lőttem róla 1-2 képet, mondom majd otthon a számítógépen belenagyítok, és jobban szemügyre veszem, írta a nő, aki már akkor arra gyanakodott, hogy sakált láthatott.

Másnap ismét kiült a meder szélére, és szarvasokra várt, de titokban azt remélte, hogy megint meglátja a kis fehér állatot. 

- Egyszer csak a szemem sarkából mozgást látok. Óvatosan próbáltam kinézni a nád takarásából, hááát látom, hogy viszonylag közel, 4 fehér sakál kölyök szaladgál, játszik, aztán még egy hagyományos színű is feltűnik. Elképesztő látványt nyújtottak, alig hittem a szememnek.

A nőnek szerencsére sikerült néhány fotót készítenie a kölykökről, olyat azonban nem, amelyen mind az öt rajta volt, mert a fényképezőgépe ehhez nem volt a megfelelő pozícióban, és a helyezkedésével nem akarta felhívni magára az állatok figyelmét.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

- Az élmény megmarad örökre - írta a természetjáró, akinek az is kiderült a posztjából, hogy az észlelés igazi különlegességnek számít, mert csak pár hasonlóról lehet olvasni az interneten.

Lesikamera vette fel a tündéri rókakölyköt: elképesztően közel merészkedett

A szerencsés véletlen folytán a rókakölykök lényegében saját magukról készítettek felvételt hihetetlen közelségben. 

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük