Ritka, fehér színű vadállattal találkozott a nő Somogyban: fotón örökítette meg
Nagyon kevés hasonló észlelésről lehet olvasni az interneten.

GettyImages-834741464
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Király Tünde, a természet nagy barátja egy igen különleges fotót osztott meg nemrég a Facebook-oldalán, szúrta ki a Sokszínű Vidék

A természetjáró hölgy közösségi oldalán rengeteg általa készült, gyönyörű állatfotó található, de még ezek közül is kiemelkedik az a múlt héten megosztott kép, amely egy fehér sakálkölyököt ábrázol.

Fehér sakálkölykök Magyarországon

A fotóhoz kapcsolódó szöveges bejegyzésből kiderül, hogy Király Tünde egyik este épp Belső-Somogyban járt, amikor nagyon messze, a kiszáradó halastó medrében meglátott egy világító, fehér pontot. 

- Próbáltam a teleobjektíven keresztül figyelni, hogy mi is lehet az. Először azt hittem, hogy a környékbeli fehér cica jött le a nádasba vadászni. De olyan más volt a formája az állatnak. Lőttem róla 1-2 képet, mondom majd otthon a számítógépen belenagyítok, és jobban szemügyre veszem, írta a nő, aki már akkor arra gyanakodott, hogy sakált láthatott.

Másnap ismét kiült a meder szélére, és szarvasokra várt, de titokban azt remélte, hogy megint meglátja a kis fehér állatot. 

- Egyszer csak a szemem sarkából mozgást látok. Óvatosan próbáltam kinézni a nád takarásából, hááát látom, hogy viszonylag közel, 4 fehér sakál kölyök szaladgál, játszik, aztán még egy hagyományos színű is feltűnik. Elképesztő látványt nyújtottak, alig hittem a szememnek.

A nőnek szerencsére sikerült néhány fotót készítenie a kölykökről, olyat azonban nem, amelyen mind az öt rajta volt, mert a fényképezőgépe ehhez nem volt a megfelelő pozícióban, és a helyezkedésével nem akarta felhívni magára az állatok figyelmét.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Az élmény megmarad örökre - írta a természetjáró, akinek az is kiderült a posztjából, hogy az észlelés igazi különlegességnek számít, mert csak pár hasonlóról lehet olvasni az interneten.

Lesikamera vette fel a tündéri rókakölyköt: elképesztően közel merészkedett

A szerencsés véletlen folytán a rókakölykök lényegében saját magukról készítettek felvételt hihetetlen közelségben. 

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük