Gyönyörű képet készített egy vaddisznócsaládról a magyar fotós: kora reggel, a Budai-hegységben kapta le őket

Aranyos kismalacokat és két kocát fényképeztek le nemrégiben a Budai-hegységben.

B RKL20140803031

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vaddisznó hazánk valamennyi vadászterületén előfordul kisebb-nagyobb példányszámban, emellett egyre több helyen tartják vadászati célból zárt téren, vaddisznóskertekben. 

A hazai nagyvadfajok közül az emberre komoly veszélyt egyedül a megsebzett vaddisznó kan és koca, valamint a malacait féltő koca támadása jelent. Érdekes tény, hogy az elpusztult koca malacait a kondába tartozó kocák gyakran „örökbe fogadják”.

Két vaddisznó és tíz kismalac a Budai-hegységben

Két vaddisznó kocából és tíz idén született malacból álló konda talált táplálékra a Budai-hegyvidék egyik erdei tisztásán június 12-én, kora reggel. A rét természetjáró turisták és gombászok által is járt erdei út közelében fekszik. A vaddisznó sűrű erdők, bozótosok lakója általában, ahonnan csak szürkület után, hajnalig merészkedett ki régebben táplálékot keresni. Annak ellenére, hogy vadászata Európában mindenütt intenzív, állománya jócskán megnövekedett, s napjainkban, médiahírek szerint, lakott területeken, sőt városszéli utcákon is találkozni lehet velük időnként.

BJASZ20220612001
Fotó: Jászai Csaba / MTI

A Budai-hegység szívében fekvő 17.300 hektáros vadászterület Budapesttől északra található. A nagy zárt erdőtömböt délről a főváros, északról a pilisi hegyek határolják.

A vaddisznó táplálkozása meglehetősen változatos. Kedveli a tölgy- és bükkmakkot, a földre hullott gyümölcsöt, de húsevő mivoltát is bizonyítja patkányok, pockok, különféle rovarok, sőt dögök fogyasztásával. Gyakran kifordítja ormányával a földben tanyát verő rágcsálók fészkét, és szívesen közreműködik elhullott vagy éppen lelőtt vad eltakarításában is.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Meseszép képeken a rókák sokszínűsége

Egy fotós gyönyörű sorozatban örökítette meg a rókák szépségét.

Kép forrása: MTI/Jászai Csaba

Ezt is szeretjük