Még mindig lehet szavazni az év legjobb magyar fotójára: lenyűgöző alkotások születtek

A Magyarország 365 fotópályázat kiírására idén is hatalmas volt az érdeklődés, több tízezer kép érkezett.

fotópályázat-bori
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elmúlt évek nagy sikerére való tekintettel idén is elindult a Magyarország 365 nevű fotópályázat, ahol az ország legtehetségesebb művészei mutathatták meg, hogyan is látják hazánk kincseit, rejtett értékeit és örökségét.

A 2019-ben indított kezdeményezés idén minden várakozást felülmúlt, hiszen rekordszámú, közel 37 ezer pályamű érkezett, amit egy öttagú zsűri értékelt, és kiválasztották a legjobb 159 alkotást. Mivel szerették volna, hogy mindenki elmondhassa a véleményét, ezért ezeket a fotókat közönségszavazásra bocsátották, ahol egy regisztráció után bárki szavazhat a kedvencére.

Lenyűgöző képek Magyarországról

A pályázatra három kategóriában várták a fotókat: az első kategória a „Természet és táj” volt, ami Magyarország természeti kincseinek, növény- és állatvilágának, hegyeink-völgyeink és vizeink bemutatására szolgált. A második kategória az „Épített és tárgyi örökség” nevet kapta, itt népi építészeti emlékeinket, műemlékeinket, valamint korunk legmodernebb épületeit, épületegyütteseit, városrészeinket, köztéri szobrokat, középületeink belső tereit díszítő alkotásokat, egyedi művészeti alkotásokat megörökítő fotókat vártak. A harmadik, „Életképek” kategóriában a mindennapok büszkeségei, történetei, városi és vidéki közösségeink életét ábrázoló képek, portrék, apró emberi történetek kaptak helyet.

fotópályázat2
Fotó: Magyarország 365 fotópályázat

Az ötfős zsűri neves művészekből állt: helyet kapott benne Kaiser Ottó fotográfus, a zsűri elnöke, Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus, Haris László fotóművész, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja, Potyó Imre környezetkutató, természetfotós, a 2020-as pályázat díjazottja és Szecsődi Balázs fotográfus. A decemberi eredményhirdetésen kiderül, ki nyeri el nemcsak az elismerést, hanem a jelentős pénzdíjat is, az első helyezett 1 millió forintot kap, a második 500 ezer forinttal lesz gazdagabb, míg a harmadik helyezettnek 300 ezer forinttal köszönik meg a munkásságát. 

A pályázatra már elindult a szavazás, december 1-ig lehet leadni a voksokat ezen az oldalon, összesen három szavazatot lehet elküldeni, kategóriánként egyet.

Ezek lettek az év legjobb természetfotói Magyarországon

Gyönyörű képeken mutatták meg a magyar fotósok a természet szépségeit.

(Borítókép forrása: Magyarország 365 fotópályázat)

Ezt is szeretjük