Ezek lettek az év legjobb természetfotói Magyarországon: csodás módon bemutatják hazánk élővilágát

Gyönyörű képeken mutatták meg a magyar fotósok a természet szépségeit.

06 1 1464 3260-Szabó-Géza-Attila-Nyúl-úr
beauty and style
Top olvasott cikkek

Immár 29. alkalommal írta ki a naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége Magyarország és Közép-Európa talán legrangosabb természetfotós-pályázatát. A Lenergy - Az Év Természetfotósa 2021 pályázat a korábbi megmérettetésekhez hasonlóan ezúttal is izgalmas versengést hozott.

A pályázatra 3462 érvényes kép érkezett 173 szerzőtől. Az értékes, komoly szakmai elismerést jelentő díjakért az utolsó fordulóban 116 mű versengett. A díjakat 2021. november 10-én ünnepélyes díjátadó keretében adták át a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol megnyílt a pályázat legjobb képeiből rendezett kiállítás, és bemutatták a döntőbe jutott fotókból összeállított, Az év természetfotói - Magyarország 2021 című kötetet is, amely az idén is két nyelven, magyarul és angolul jelent meg.

Ők lettek az év természetfotósai

A naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége harminc esztendővel ezelőtti megalakulása után első feladatai egyikeként olyan fotópályázat megrendezését tűzte ki célul, amely alkalmas arra, hogy a magyar természetfotósok évről évre összemérhessék képességeiket, és a nagyközönség előtt is bemutathassák legszebb alkotásaikat. Ebben a szellemben írta ki a szövetség immár 29. alkalommal „Az Év Természetfotósa” pályázatot, melynek névadó támogatója az idén is a Lenergy Magyarország Kft.

2021-ben „Az év természetfotósa” kitüntető címet Daróczi Csaba nyerte, akinek nem kevesebb mint 15 képe szerepel a legjobbak között.  

„Az év természetfotója 2021-ben” címet Daróczi Csaba Egy korty című képe nyerte el, egy újszerű, víz alatt elhelyezett kamerával készült képpel. 

„Az év ifjú természetfotósa” címet Kiss Márton Róbert nyerte jó néhány nagyszerű képpel. 

A pályázat utolsó fordulójába jutott 116 fotográfia látható azon a kiállításon, amely 2021. november 11. és 2022. január 31. között tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban.

(Képek forrása: Lenergy - Az Év Természetfotósa 2021 / naturArt)

Ezt is szeretjük