Ezek lettek az év legjobb természetfotói Magyarországon: csodás módon bemutatják hazánk élővilágát

Gyönyörű képeken mutatták meg a magyar fotósok a természet szépségeit.

Év Természetfotósa 2021
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Immár 29. alkalommal írta ki a naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége Magyarország és Közép-Európa talán legrangosabb természetfotós-pályázatát. A Lenergy - Az Év Természetfotósa 2021 pályázat a korábbi megmérettetésekhez hasonlóan ezúttal is izgalmas versengést hozott.

A pályázatra 3462 érvényes kép érkezett 173 szerzőtől. Az értékes, komoly szakmai elismerést jelentő díjakért az utolsó fordulóban 116 mű versengett. A díjakat 2021. november 10-én ünnepélyes díjátadó keretében adták át a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol megnyílt a pályázat legjobb képeiből rendezett kiállítás, és bemutatták a döntőbe jutott fotókból összeállított, Az év természetfotói - Magyarország 2021 című kötetet is, amely az idén is két nyelven, magyarul és angolul jelent meg.

Ők lettek az év természetfotósai

A naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége harminc esztendővel ezelőtti megalakulása után első feladatai egyikeként olyan fotópályázat megrendezését tűzte ki célul, amely alkalmas arra, hogy a magyar természetfotósok évről évre összemérhessék képességeiket, és a nagyközönség előtt is bemutathassák legszebb alkotásaikat. Ebben a szellemben írta ki a szövetség immár 29. alkalommal „Az Év Természetfotósa” pályázatot, melynek névadó támogatója az idén is a Lenergy Magyarország Kft.

2021-ben „Az év természetfotósa” kitüntető címet Daróczi Csaba nyerte, akinek nem kevesebb mint 15 képe szerepel a legjobbak között.  

„Az év természetfotója 2021-ben” címet Daróczi Csaba Egy korty című képe nyerte el, egy újszerű, víz alatt elhelyezett kamerával készült képpel. 

„Az év ifjú természetfotósa” címet Kiss Márton Róbert nyerte jó néhány nagyszerű képpel. 

A pályázat utolsó fordulójába jutott 116 fotográfia látható azon a kiállításon, amely 2021. november 11. és 2022. január 31. között tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

(Képek forrása: Lenergy - Az Év Természetfotósa 2021 / naturArt)

Ezt is szeretjük