Hihetetlen, hogy ezeket a képeket okostelefonnal készítették: lenyűgöző alkotások
A fotók jól bizonyítják, hogy azok is tudnak lenyűgöző képeket alkotni, akiknek nincs profi felszerelésük.

mobilfotók-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan gondolják úgy, hogy a jó fotó létrejöttéhez a megfelelő fényviszonyokon, pózokon és szögeken túl a profi felszerelés is szükséges. Ez nagyon sokáig így is volt, ám a technika fejlődésével az okostelefonok is olyan szintekre emelkedtek, hogy sokszor lehetetlen eldönteni, hogy rendes kamerával vagy telefonnal készült a kép.

Sok versenyen azonban még mindig csak azok vehetnek részt, akik professzionális eszközökkel mesélték el vizuális történetüket. Erre válaszul alakult a Mobile Photography Awards, ami pont a mobilfotósokat díjazza, és már tíz éve hirdeti, hogy telefonnal is lehet ugyanolyan jó képeket készíteni, ha a kreativitás és a megfelelő látásmód adott.

Gyönyörű képek, amiket telefonnal készítettek

Az idei mobilfotós versenyre több mint 5700 képet küldtek 75 országból, és a résztvevők olyan kategóriákban indultak, mint a portré, utcai fotózás, fekete-fehér képek vagy éppen a fotóriportok. A képek témájában nem volt megkötés, csupán azt tartották szem előtt, hogy okostelefonnal készült-e az adott pályamű. A versenyt egy kínai művész nyerte, aki az elismerés mellett közel 900 ezer forintnyi pénzjutalomban is részesült.

(Képek forrása: Mobile Photo Awards)

Ezt is szeretjük