II. Erzsébet ezt a palacsintát szolgálta fel Eisenhower elnöknek 1959-ben: te is elkészítheted

II. Erzsébet királynő palacsintáját bárki el tudja otthon készíteni a cikkben szereplő recept alapján.

bb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő sokoldalú nő volt. A brit történelem leghosszabb ideig regnáló uralkodója állatbarát, filmsztár és képzett szerelő is volt. A konyhában is otthonosan mozgott, amit az a receptet bizonyít, amit 1960-ban küldött Dwight Eisenhowernek.

A Simplemost szerint Erzsébet királynő palacsintareceptje újra előkerült a Redditen, miután néhány hónappal ezelőtt, szeptember 8-án, 96 éves korában elhunyt.

II. Erzsébet királynő palacsintája

II. Erzsébet királynő felszolgált egy bizonyos palacsintát Eisenhowernek, amikor az elnök 1959-ben meglátogatta a skóciai balmorali kastélyban. Öt hónappal később elküldte neki a finomság receptjét a következő megjegyzéssel.

Az amerikai elnök, Dwight D. Eisenhower, Mamie Eisenhower, II. Erzsébet királynő, Fülöp herceg és a kanadai miniszterelnök, John Diefenbaker és felesége látható a képen. A fotó a St. Lawrence Seaway megnyitóján, azaz ünnepélyes átadóján készült, 1959-ben.
Az amerikai elnök, Dwight D. Eisenhower, Mamie Eisenhower, II. Erzsébet királynő, Fülöp herceg és a kanadai miniszterelnök, John Diefenbaker és felesége látható a képen. A fotó a St. Lawrence Seaway megnyitóján, azaz ünnepélyes átadóján készült, 1959-ben.
Fotó: Express Newspapers / Getty Images Hungary

- Tisztelt Elnök Úr! Amikor megláttam egy képet rólad a mai újságban, ahol egy grillsütő előtt állsz, eszembe jutott, hogy soha nem küldtem el a palacsinta receptjét, amit még Balmoralban ígértem. Ezt most pótolom, remélem, ízleni fog.

Receptje egyszerű összetevőkből áll, amelyeket könnyű megtalálni a királyi kamrákon kívül is. Verj fel két tojást négy evőkanál cukorral és 175 milliliter tejjel. Ezután adj hozzá 400 gramm lisztet, és szükség szerint önts bele még 1-2 deci tejet. Végezetül keverj hozzá három teáskanál tisztított borkőt és két evőkanál szódabikarbónát, majd két evőkanál olvasztott vajon süsd ki a palacsintákat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az utasítások ezzel véget is érnek. Figyelj arra, hogy a korongok mindkét oldalukon néhány percig süljenek. Őfelsége azt is javasolta, hogy cseréld le a cukrot nádcukorból készült szirupra vagy melaszra, és nagyon alaposan keverd össze a tésztát a sütés előtt.

10 ritkán látott fotó a fiatal II. Erzsébet pompázatos szettjeiről

Összeállításunkban összegyűjtöttük Erzsébet királynő legszebb és legstílusosabb, fiatal korában hordott ruháit.

Képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük