Erzsébet királynő palotájában bizarr vizsgálat alá vetik az ételeket: szigorú a protokoll, ha államfők a vendégek

Nemcsak az ennivalókat, hanem még az ételeket elkészítő személyzetet is alaposan átvizsgálják.

GettyImages-990952818
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brit királyi családot szolgáló beosztottaknak rengeteg szabályt be kell tartaniuk, ám vannak olyan alkalmak, amikor kiemelt módon oda kell figyelniük mindenre.

Erre kiváló példa, amikor Erzsébet királynő a palotában nagyszabású vacsorákat rendez, amelyekre államfőket is meghívnak, a szigorú eljárásokról Graham Tinsley, a palota volt séfje mesélt a Hello! magazinnak.

Ezek a protokollszabályok Erzsébet királynő vacsoráin

A királynő olykor vendégül látja más országok vezetőit a Buckingham-palotában vagy egy másik birtokán, az ilyen hivatalos vacsorákat általában több hétbe telik, mire megszervezik. Mivel ezeken az eseményeken az ételek  központi szerepet töltenek be, így az azokra vonatkozó protokollszabályok is elég szigorúak.

2007-ben George W. Busht vendégelte meg.
2007-ben George W. Busht vendégelte meg.
Fotó: Pool / Getty Images Hungary

A férfi elmesélte, amikor csak a királyi család számára főznek, nem minden esetben kell szigorú biztonsági eljárások alá vetniük magukat, de ha államfők teszik be a lábukat a palotába, egyből megváltoznak a játékszabályok.

Ha egy komoly bankettre készülnek, akkor a vacsora napján a rendőrőrsön találkozik az egész konyhai személyzet, majd motoros kísérettel viszik őket el a helyszínre. Mivel annyi fontos ember van ott egy szobában, a királyi személyzettől a tapasztalt szakácsokig, mindenkinek szigorú biztonsági eljárást kell követnie, mielőtt a királynőt és vendégeit kiszolgálhatná.

Az egyik vizsgálat elég bizarr módon hangzik, de valahol ott érthető, hiszen ilyen módon akarják kikerülni, hogy bárki ételmérgezés áldozatává váljon. 

GettyImages-450198890
Fotó: Anwar Hussein / Getty Images Hungary

Nagyobb kaliberű bankettek esetén minden ételünket, tárolóedényünket, késünket és konyhai felszerelésünket át kellett helyeznünk egy röntgengépbe - emlékezett vissza a palota egykori séfje.

Graham azt is elárulta, egyes banketteknek külön kódneve van, erre azért van szükség, nehogy egy illetéktelen fülébe jusson bármilyen bizalmas információ a vacsoráról.

Meghan hercegné ilyen csinosan gálázott

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű volt a múlt héten Meghan hercegné Harry herceg oldalán.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük