Ezek az ételek tiltólistások a királyi család tagjai számára, ha külföldre mennek

Vannak ételek, amik tiltólistára kerültek a királyi család számára.

cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

 A brit királyi család tagjai nemcsak az Egyesült Királyságban végzik hivatalos teendőiket, hanem külföldön is, azonban nem lehetnek egy idegen országban sem teljesen felszabadultak, vannak fontos protokollszabályok, amelyeket kötelező betartaniuk.

Minden apróságra ügyelniük kell, még az sem mindegy, milyen étel kerül a tányérjukra, írta meg a The Sun.

A királyi család számára tiltólistás ételek

Legutóbb Vilmos herceg és Katalin hercegné jártak a Karib-térségben, Belize-ben, Jamaicában és a Bahamákon is megismerkedtek a helybéliek kultúrájával. A helyi ínyencségek közül azonban nem mindent kóstolhattak meg.

GettyImages-1387859998
Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary

A kagylófélék és más tenger gyümölcsei szóba sem jöhetnek. Ennek oka, hogy ezeknél az ételeknél nagyobb az ételmérgezés kockázata.

- Nagyon észszerű lépés, amikor közfeladat teljesítése közben felhagynak a tenger gyümölcseivel, senki nem akarja, hogy a királyi család egy tagja súlyos ételmérgezést kapjon - magyarázta Grant Harrold etikettszakértő.

Erzsébet királynő ezt a szabályt mindig szigorúan betartja, számára ez nem is olyan nehéz, ugyanis nem rajong a tengeri herkentyűkért, a halat viszont szereti. Az osztrigát például ki nem állhatja, mert nem szereti az ízét.

Sőt, a palota konyhájában dolgozóknak megtiltotta, hogy használjanak fokhagymát. Amikor csak egyedül vacsorázik, nagyon fegyelmezett, grillezett halat eszik egy kis zöldséggel. Semmilyen más köret nem jöhet szóba, például krumpli, rizs vagy tészta.

GettyImages-75837460
Fotó: Tim Graham / Getty Images Hungary

A brit lap azt is megírta, hogy a szigorú protokollt Károly herceg egyszer már biztos megszegte, mert az egyik külföldi turnéján látták, hogy egy tengeri ínyencséget fogyaszt. Vilmos herceg is nyitott az egzotikus ételekre, a sushi az egyik legnagyobb kedvence.

Charlotte hercegnő jó sokat nőtt

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen fotók készültek Charlotte hercegnőről, György hercegről és a szüleikről Edinburgh hercegének megemlékezésén.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük