Szeretnél kevés munkával sokat keresni? A magyar EP-képviselőket figyeld!

A magyar képviselők nem túl aktívak, de jól keresnek.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem túl aktívak a magyar európai parlamenti képviselők a Blikk cikke szerint, amit egy felmérésre alapoz.

A brüsszeli honanyák és honatyák akkor is megkapják havi akár 5-6 millió forintos bérüket, ha nézelődni járnak be a parlament épületébe.

Nincsenek a topon a magyar képviselők

A lap szerint a legaktívabb képviselők közt egyetlen magyar sem található, pedig 21-en képviselik hazánkat Brüsszelben. Ráadásul 17-en a 750 fős testület második felébe tartoznak ebből a szempontból.

A felmérést egy erre szakosodott szervezet, a mepranking.eu készítette, amely a felszólalások, indítványok, javaslatok száma és a szavazási részvételi arányok alapján pontozza a képviselőket.

Egyik párt sem remekel

Ez alapján a legrosszabb helyen a magyar képviselők közül a nemrég kémügybe keveredett jobbikos Kovács Béla áll, ő mindössze a 665. helyet csípte meg. Kovács még csak a szavazásokra sem mindig ment el, eddig minden hatodikat kihagyta.

A Fidesz-KDNP listáján kijutott Tőkés László a 636. helyet szerezte meg, a magyarok közül ő hiányzott a legtöbb szavazásról - írja a Blikk. A baloldali pártok küldöttei sem szerepelnek fényesen, a DK-s Molnár Csaba a 633., az MSZP-s Ujhelyi István a 620. Mindkét baloldali politikus igazságtalannak érzi a helyezést a lap szerint. Molnár azonban elmondta, gyermeke születése miatt keveset volt bent munkahelyén az elmúlt időszakban.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A magyar EP-képviselők közül egyébként a legelőkelőbb helyet a fideszes Pelczné Gál Ildikó szerezte meg, aki a 70. lett a listán. Mögötte messze lemaradva az MSZP-s Szanyi Tibor - 158. - és az LMP-s Meszerics Tamás - 161. - fért fel a dobogóra.

Semmi sem csökkentheti a milliós bért

A képviselők anyagi helyzetét azonban aligha rengeti meg a felmérés, hiszen pusztán azzal, hogy bemennek a parlamentbe a bizottsági vagy plenáris ülésnapokon, akár 5-6 millió forint is ütheti a markukat, amit ezután is megkapnak. Ez a 8020 eurós illetményből, a 4299 eurós költségtérítésből és a 304 eurós napidíjból tevődik össze.

A budapesti parlamentben sincs mindig tömegnyomor, sőt. Plenáris üléseken készülhettek ilyen képek:

Fotó: MTI/EPA/Patrick Seeger

Ezt is szeretjük