Sosem volt még ennyire borús hely a világ: elkeserítő felmérés készült
Minden eddiginél szomorúbb és dühösebb az emberek hangulata egy nagyszabású felmérés szerint.

szomoru-no
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden eddiginél búsabbak, dühösebbek az emberek szerte a világon, jóval inkább tele vannak félelemmel, mint valaha - derül ki a Gallup közvélemény-kutató intézetnek az érzelmek globális állapotáról készült éves felméréséből. Mindhárom érzelem rekordszintre emelkedett 2018-ban. Az emberek arról számoltak be, hogy valamivel kevésbé stresszes az életük, ami azt jelenti, hogy a világ most pontosan ugyanannyira siralmas, mint ahogy 2017-ben mérték, amikor viszont szintén rekordot döntött a kiábrándultság szintje - olvasható a CNN honlapján.

A 2006 óta folytatott világfelmérésében a Gallup több mint 140 országban mintegy 151 ezer embert kérdezett meg érzéseiről 2018-ban. Háborúk, politikai válságok és humanitárius szükséghelyzetek jellemezték az elmúlt évet világszerte. Az interjúk készítésekor tízből négy ember számolt be arról, hogy előző nap sokat aggodalmaskodott, egyharmaduk stresszes állapotra panaszkodott, és tízből három sok fizikai fájdalomérzésről beszélt. A megkérdezettek egynegyede volt bús, 22%-a dühös.

A legnegatívabb érzelműek Csád lakói. A közép-afrikai országot súlyos recesszió sújtja 2014 óta, és folyamatosan csökken az emberek életszínvonala, 15 millió lakosa közül hatmillió él mélyszegénységben. A lakosok 72%-a mondta azt, hogy nehezen teremtette elő az élelmiszert az év bizonyos részében - olvasható a felmérésben. A csádiak ráadásul nem fértek hozzá az internethez sem 2018 nagy részében, mivel a kormány leállította azt.

A felmérés szerint Csád mellett a legnegatívabb érzelmű 10 ország között van Niger, Sierra Leone, Irak, Irán, Benin, Libéria, Guinea, a Palesztin Területek és Kongó. Ami a pozitív érzelmeket illeti, globálisan 10-ből hét ember számolt be örömről, érezte úgy, hogy kipihent, és mosolygott vagy nevetett a felmérés előtti napon. 87%-uk mondta azt, úgy érzi, hogy tisztelettel bánnak vele.

A legpozitívabb érzelműek a latin-amerikaiak. Első helyen áll Paraguay, őt követi Panama, Guatemala, Mexikó, Salvador és Honduras, annak ellenére, hogy ezekben az országokban nagy a szegénység, és gyakoriak az erőszakcselekmények. Bár nem mindig értékelhetik legjobbnak életüket a latin-amerikai emberek, de a világon mindenki másnál többet nevetnek, mosolyognak és éreznek örömöt a jelentés szerint.

A cikk az ajánló után folytatódik

Feszültségoldás természetesen

A Zen illóolaj-keverék relaxáló, harmonizáló illatkombinációjával segíti a napi stressz legyőzését, finom illatának köszönhetően pedig nyugalommal, vidámsággal tölti meg a teret. Ha téged is legyűrnek a feszültséggel teli mindennapok, válaszd ezt a megoldást.

Tudj meg róla többet!

Promóció

Magas boldogságmutatóik részben tükrözik a térség kulturális tendenciáját arról, hogy az élet pozitív dolgaira kell összpontosítani. Az ENSZ éves boldogságjelentésében általában a világ legboldogabb nemzetei a skandináv országok, ám a Gallup-felmérése az elégedettség mértékét Latin-Amerikában magasabb szintűnek találta.

Fotók: Getty Images

A legintimebb pillanatot kapta el a fotós egy 8,5 milliós város utcáin

Olyanokat örökített meg a fotós, akik egy kicsi, láthatatlan szigetet teremtettek maguknak, távol az emberek sokaságától, vagy éppen annak kellős közepén, hogy egyedül legyenek. Beszédes, érzelmekkel teli képek következnek.

Ezt is szeretjük