Elképesztő indokkal tartotta meg mások csomagjait egy postás: 17 év után bukott le a japán férfi
24 ezer elveszettnek hitt csomagot és levelet találtak egy japán postás otthonában.

postai-csomag
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csaknem 24 ezer kézbesítetlen küldeményt halmozott fel Tokióhoz közeli otthonában egy japán postás, akit mostanra elbocsátottak állásából, és jelenleg nyomozás folyik ellene.

A Kanagavában élő 61 éves férfi, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra a hatóságok, azt mondta: túl sok vesződséggel jár a levelek kézbesítése, és nem akarta, hogy alkalmatlanabbnak tűnjön fiatalabb kollégáinál. A jokohamai postahivatal elnézést kért a történtekért, és megígérte, hogy kikézbesítik az összes küldeményt.

A postai részleg, ahol a férfi a kézbesítés vezetőjeként dolgozott, tavaly kezdett gyanakodni egy belső ellenőrzést követően. A férfi elismerte tettét, aminek nyomán elbocsátották. Később feljelentést is tettek ellene nagyjából ezer hiányzó küldemény miatt, amelynek 2017 februárja és 2019 novembere között veszett nyoma.

Jelentések szerint azonban a volt postai alkalmazott 2003 óta raktározta el otthonában a kézbesítetlen küldeményeket. Amennyiben elítélik, akár három év börtönt és nagyjából 500 ezer jen - 1,4 millió forint - pénzbüntetést is kaphat - írja a BBC hírportálja.

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Getty Images.

Brutálisan elbánt a futár a törékeny csomaggal

Külföldön nem példátlan, hogy hagyják az esőben ázni a csomagot, ledobják a kocsibehajtóra, vagy össze-vissza zúzzák a törékeny árut. Némelyik szállítmány annyira borzalmas állapotban van, hogy az ember szinte már csak nevetni tud rajta kínjában.

Ezt is szeretjük