Elképesztő indokkal tartotta meg mások csomagjait egy postás: 17 év után bukott le a japán férfi
24 ezer elveszettnek hitt csomagot és levelet találtak egy japán postás otthonában.

postai-csomag
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csaknem 24 ezer kézbesítetlen küldeményt halmozott fel Tokióhoz közeli otthonában egy japán postás, akit mostanra elbocsátottak állásából, és jelenleg nyomozás folyik ellene.

A Kanagavában élő 61 éves férfi, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra a hatóságok, azt mondta: túl sok vesződséggel jár a levelek kézbesítése, és nem akarta, hogy alkalmatlanabbnak tűnjön fiatalabb kollégáinál. A jokohamai postahivatal elnézést kért a történtekért, és megígérte, hogy kikézbesítik az összes küldeményt.

A postai részleg, ahol a férfi a kézbesítés vezetőjeként dolgozott, tavaly kezdett gyanakodni egy belső ellenőrzést követően. A férfi elismerte tettét, aminek nyomán elbocsátották. Később feljelentést is tettek ellene nagyjából ezer hiányzó küldemény miatt, amelynek 2017 februárja és 2019 novembere között veszett nyoma.

Jelentések szerint azonban a volt postai alkalmazott 2003 óta raktározta el otthonában a kézbesítetlen küldeményeket. Amennyiben elítélik, akár három év börtönt és nagyjából 500 ezer jen - 1,4 millió forint - pénzbüntetést is kaphat - írja a BBC hírportálja.

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Getty Images.

Brutálisan elbánt a futár a törékeny csomaggal

Külföldön nem példátlan, hogy hagyják az esőben ázni a csomagot, ledobják a kocsibehajtóra, vagy össze-vissza zúzzák a törékeny árut. Némelyik szállítmány annyira borzalmas állapotban van, hogy az ember szinte már csak nevetni tud rajta kínjában.

Ezt is szeretjük