Az út szélére dobták a különleges nyuszit: szívbemarkoló a története
A nyuszit kedvenc pajtásával, egy plüssmackóval együtt hagyták egy dobozban.

photo-1553986641-deec79e48bb6
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nigel egy szomorú sorsú nyuszi, akit az út szélén hagytak. A szőrmókot az arra járók vették észre, és ők értesítették a helyi állatvédő egyesületet.

Szerencsére a nyuszit sérülések nélkül, jó egészségben találták az angliai Kentben, ám ettől még szívszorító a tény, hogy gazdája ilyen durva módon mondott le róla. 

Nem volt egyedül a nyuszi

Nigel esete azért is különleges, mert nem egyedül hagyták magára: vele volt egy plüssmackó is, aminek a színe megegyezett a nyuszi szürke bundájával. Valószínűleg ez lehetett kedvenc játszótársa korábbi otthonában, mert igazán ragaszkodik hozzá. A nyuszi és játéka az állatvédőknél talált ideiglenes otthonra, de remélhetőleg a jövőben olyan gazdira talál, aki a jövőben szeretően és felelősségteljesen tud gondoskodni róla.

Nigel és a játékmackó
Nigel és a játékmackó
Fotó: RSPCA

A nyuszit megmentő egyik állatvédő, Emily Stott elmondása szerint egy év alatt több mint 1600 bejelentés érkezett magukra hagyott nyulakról Anglia és Wales területén. Nigel tehát sajnos nem az egyetlen, akit egyszerűen kitesznek az út mellé, miután ráuntak.

abandoned-rabbit-teddy-bear-nigel-4-5ddb87089b3bf  700
Fotó: RSPCA

Így kellett volna felelősségteljesen megválni tőle

Az állatvédők szerint, ha a gazdi már nem szeretné megtartani a háziállatot, felelősségteljesen is megválhat tőle. Kapcsolatba kell lépni a személlyel, akitől az állatot vásárolta, hátha visszaveszik. Ha ez nem lehetséges, akkor fel kell keresni egy jótékonysági szervezetet vagy állatmenhelyet, hátha ők be tudják fogadni. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az állatvédők igyekeznek felkutatni azokat az embereket, akik ilyen kegyetlen módon válnak meg egykori kedvenceiktől. Kikérdezik a szemtanúkat, és CCTV-felvételeket is megvizsgálnak. Sajnos azonban gyakran nem vezet eredményre a nyomozás. Azzal azonban, hogy a médiában felhívják a figyelmet ezekre a történetekre, azt remélik, hogy mások legközelebb kétszer is meggondolják, hogyan is bánjanak háziállatukkal.

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Getty Images.

A szemöldökös kutya szerető otthonra talált

Amikor a gondozók nem tudták lemosni a festéknek vélt mintát a kutyáról, akkor jöttek rá, hogy a bundája ilyen egyedi.

Ezt is szeretjük