Szívszorító véget ért a mentési kísérlet: életüket áldozták egy kicsiért a hősies elefántok
Az élet a legértékesebb a világon, az elefántok is tudják. Amikor egy elefántborjú bajba került, tíz felnőtt ormányos próbált segíteni neki.

Thaiföld elefánt halál
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egész internetet megrázta annak a tíz elefántnak az esete, akik egy hároméves elefántborjúval együtt életüket vesztették Thaiföld legrégebbi nemzeti parkjában. A helyi hatóságok szerint a felnőtt egyedek segíteni akartak egy kis borjúnak, aki a Khao Yai Nemzeti Parkban található legnagyobb vízesés alá szorult be.

Sajnos nemhogy segíteni nem sikerült, még a bátor állatok is életüket vesztették a habok között - jelent meg a CNN oldalán.

Elefántok sírtak a vízesésnél

A csorda utolsó két tagja a baleset után az iszonytató erővel zubogó vízesés alatt ragadt. Olyan hangosan sírtak szegény jószágok, hogy a nemzeti park környéken járőröző dolgozói meghallották az átláthatatlan vízfüggöny mögül kiszűrődő jajveszékelésüket.

Így néz ki a hatalmas vízesés - a környékén sok elefánt szokott tanyázni.
Így néz ki a hatalmas vízesés - a környékén sok elefánt szokott tanyázni.
Fotó: greenleaf123 / Getty Images Hungary

Amikor megérkeztek a hatóság emberi, azonnal megtalálták az elefántborjú élettelen testét a 80 méter magas vízesés mellett, a másik részénél pedig még öt felnőtt állat teteme feküdt. Később egy drón segítségével még öt elefánt holttestére bukkantak a hatóságok. A tizenegy hősies teremtés halála a nemzeti park eddigi legsúlyosabb vesztesége.

A tizenhárom fős csorda megmaradt két tagját a mentés után ananásszal, banánnal és nádcukorral etették, hogy visszanyerhessék energiájukat - hiszen az elefántok naponta 150 kilogramm táplálékot fogyasztanak, így akár pár óra kimaradás is súlyos tápanyagveszteséget jelenthet.

A cikk az ajánló után folytatódik

A hatalmas emlősök köztudottan nagyon intelligens, érzelmes, kötődő lények, így feltehetően hosszú időbe telik majd, mire teljesen felépülnek az átélt sokkból. A tragédiát követően ideiglenesen lezárták a Haew Narok-vízesés területét.

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Getty Images

10 csodaszép állat, amivel nemsokára már csak a tankönyvekben találkozhatunk

Alig akad olyan nap a héten, amikor ne jönne szembe egy újabb rémhír a klímaváltozás, az orvvadászat vagy a környezetszennyezés szörnyűségeiről. Mindezen események óhatatlanul a vadvilág megcsappanását eredményezik, a jelenség ráadásul évről évre ijesztőbb méreteket ölt.

Ezt is szeretjük