Gyönyörű rajzokat éget fába a magyar nő: elképesztően élethű képei születtek

A magyar művész élethű, pirográf technikával készült rajzai gyönyörűen néznek ki.

GettyImages-487443815

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tehetséges pirográfus, Huszti Valéria édesapja révén már gyerekkorától kezdve rajongott az különleges égetéses technikán alapuló rajzolásért. A húszas éveitől kezdve sokak nagy örömére meg is tette a szükséges lépéseket ezen művészeti ág irányába.

A fiatal nő az egykori Nyíregyházi Főiskola képi ábrázolás szakján, festő-festészet szakirányon végzett, és azóta több kiállításán is lehetőség nyílt az érdeklődőknek megismerkedni az alkotásaival.

Élethű, pirográfiával készült rajzok

- Kezdetben a legegyszerűbb gépet használtam, amin nem volt hőfokszabályzó. A világosabb tónusokat gyors mozdulatokkal, míg a sötétebb részeket lassú égetéssel sikerült elérni - áll a pirográfus oldalán. Huszti Valéria 2013-ban vette meg első gépét, azóta már szerzett egy professzionális készüléket, amivel még a hőmérsékletet is tudja szabályozni. A képek részletes kidolgozása elmondása szerint mérettől függően nagyjából 15 - 100 órát vesz igénybe, de az alkotás minden folyamatát imádja - képei magukért beszélnek.

(Képek forrása: Huszti Valéria / Facebookvaleriahuszti.hu, a képek használatát  Huszti Valéria engedélyezte )

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük