Idegenekről készít vicces képeket a férfi: az emberek odáig vannak a portrékért
Utcai művészeknél ritkán látni ennyire rossz rajzokat.

rossz-portrék-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karikatúra egy külön művészeti ág, amihez nemcsak rengeteg tehetség kell, hanem jó megfigyelőkészség is, hiszen egyből meg kell ragadni az idegenek legjellemzőbb vonásait.

Egy New York-i férfi azonban egészen más módon közelítette meg az utcai rajzolás fogalmát: olyan portrékat készít a járókelőkről, amikhez hasonlót valószínűleg egy kisgyerek is könnyedén meg tudna alkotni. Az emberek mégis imádják a munkáit, és még fizetnek is a különleges portrékért.

A legrosszabb portrék

Ricky Brown népszerű Instagram-oldalát nem véletlenül hívják „Really Bad Portraits”-nek, vagyis „Igazán rossz porték”-nak, hiszen a férfi rajztudása helyett inkább remek humorérzékével keresi a pénzt, és még az egyszerű ábrákat is el tudja adni 3 dollárért, azaz nagyjából 1000 forintért. Az egész 2020. szeptemberében kezdődött, amikor egy hirtelen ötlettől vezérelve Brown elindult a New York-i szökőkúthoz a Washington Square Parkban, kezében egy táblával, amiben őszintén leírta, hogy bárki vehet tőle rossz portrékat. Bár elsőre nem hangzik túl biztatóan a dolog, már a kezdetekben is sokan álltak neki modellt, és azóta is jól megy az „üzlet”. Szerinte az emberek nem csak a humor miatt mennek hozzá, hanem mindig remekül elbeszélget velük, ez pedig viszi a jó hírét az egész városban.

A férfi nemrég saját helyet nyitott a Grand Bazaar NYC-ben, a város legnagyobb piacán, amely minden vasárnap nyitva tart. A portrék némileg mozgalommá váltak, rengeteg ember szeretné, hogy az utcai művész megrajzolja őket, ő pedig élvezi, hogy humorára és egyedi értelmezésű művészetére ilyen nagy a kereslet. Ricy videókat is készít a YouTube-ra, amiben bemutatja, hogyan is telik egy rossz portrérajzoló egy napja.

Alig tudott rajzolni, ma már remekműveket készít

Szívmelengető előtte-utána képek készültek a fejlődésről, az így kibontakozó történetek pedig mindenki arcára mosolyt tudnak csalni.

(Képek forrása: really_bad_portraits / Instagram)

Ezt is szeretjük