Őszinte rajzokon mutatja be a világ problémáit a művész: képei nagyon elgondolkodtatóak
Néha egy őszinte rajz is megváltoztathatja az emberek látásmódját.

problémák-rajzok-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fejlett társadalmakban is gyakran jelentkeznek olyan problémák, amik bár idővel a mindennapi élet részévé válnak, mégsem lehet mellettük szó nélkül elmenni. Ezek közül sok napi szinten szem előtt van, viszont vannak olyan tabutémák is, amikről csak kevesen mernek igazán nyíltnak beszélni.

Az iráni művésznő, Mahnaz Yazdani rajzain keresztül próbálja bemutatni ezeket a fontos társadalmi kérdéseket. Szeretné felhívni rájuk az emberek figyelmét, hiszen bár sokakban tudatosul a probléma, megoldás már sokkal kevesebb születik.

Őszinte képeken a modern társadalom problémái

- Mesemondó vagyok, aki a legtöbb történetét képregényeiben és animációiban meséli el. Húsz éve indultam el művészeti utamon animátorként és karikaturistaként. Évekig animációkat készítettem, 2015 óta foglalkozom hivatásos szerkesztőként rajzfilmek rajzolásával. Annyi történet volt a fejemben, amelyek megalkotásra vártak, de mindegyik animálása sok évbe telt, ezért a képregénystílust választottam, hogy gyorsabban elmondhassam történeteimet - mondta a BoredPandának a művésznő. Munkái őszinték, és nagyon aktuálisak is, pont emiatt olyan elgondolkodtatóak.

(Képek forrása: mahnaz.yazdani / Instagram)

Ezt is szeretjük