Mit csinálsz a megmaradt kenyérrel? Így egy szeletet sem kell majd kidobnod többé!
A feleslegessé vált ételnek jobb helye is van a kukánál.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok háztartásban nincs helye a megmaradt péksüteményeknek, ezért azok kiszáradásra, majd kidobásra vannak ítélve, pedig jobb helyük is lehetne.

Az ilyen élelmiszereket érdemes eljuttatni a rászorulóknak - Pécsen erre egy olyan lehetőség van, ami jó lenne, ha az egész országban elterjedne.

Hálásak a rászorulók

A Betegápoló Irgalmasrend Pécsi Háza kerítésére egy zöld ládát szereltek, melyen az Enni adok - enni kapok felirat áll. Ebbe bárki beleteheti a megmaradt, de még fogyasztható péksüteményeit, tartós élelmiszereit, a rászorulók pedig kivehetik belőle, amire szükségük van.

Az ötletgazda az irgalmasrend pécsi házfőnöke, Morvay Imre Pio atya volt, aki maga is minden nap megtölti a ládát étellel. A segítség is érkezik: a Pécsi Egyházmegye oldaláról kiderül, hogy már a közelben lévő boltból is minden reggel odaszállítják a megmaradt péksüteményeket.

A honlaptól megtudtuk, hogy Pio atya este és reggel is megnézi a ládát; ha kell, kitisztítja, és feltölti kenyérrel és tartós élelmiszerrel. A házfőnök hozzátette: nap mint nap megköszönik a rászorulók, hogy gondol rájuk. Az atyát már több magyarországi településről is megkeresték, sőt, egy osztrák jótékonysági naptárba is bekerült az ételláda fotója.

Ha szeretnél élelmiszert tenni a ládába, Pécsen, a Széchenyi tér 5. szám alatt megteheted.

7 megható fotó a nagyvilágból

Nézz néhány megható, olyakor könnyfakasztó fotót a világból, ami visszaadja az emberiségbe vetett hitedet!

Ezt is szeretjük