Budapesten fogták el a világ egyik legkeresettebb drogkereskedőjét: több mint tíz álnevet használt
Kihallgatásán a férfi tagadta, hogy ő lenne az Interpol által körözött személy, de az ujjlenyomata egyezést mutatott.

GettyImages-1157075092
beauty and style
Top olvasott cikkek

Budapesten fogták el a világ egyik legkeresettebb drogkereskedőjét. A brazil férfi 45 tonna kokaint csempészett 2017 és 2019 között - jelentette be a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda - NNI - nemzetközi bűnözés elleni főosztályának vezetője szerdán Budapesten.

Boross Zoltán ezredes elmondta: az 54 éves férfit - akinek a nevét a sajtótájékoztatón nem hozták nyilvánosságra - az Interpol a brazil bíróság által - harminc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmények miatt - kibocsátott nemzetközi elfogatóparancs alapján körözte. A férfi felkutatását az is nehezítette, hogy pár éve holttá nyilváníttatta magát, több mint tíz álnevet és hamis iratokat használt - ismertette a főosztályvezető.

A magyar hatóságok kedd hajnalban nemzetközi együttműködés keretében kaptak információt arról, hogy a veszélyes fegyveres bűnöző Magyarországon tartózkodik. Az NNI munkatársai hat óra alatt felkutatták, azonosították, és egy budapesti vendéglátóhely teraszán - a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével - elfogták a férfit.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kihallgatásán a férfi tagadta, hogy ő lenne az Interpol által körözött személy, de az ujjlenyomata egyezést mutatott - ismertette az ezredes. A férfi szállodai szobáját is átkutatták a magyar hatóságok és közokirat-hamisítás miatt eljárást indítottak ellene. Kiadatásáról a magyar bíróság dönt majd - tette hozzá Boross Zoltán.

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Getty Images.

Így zajlik a magyar rendőrségnél egy elfogás élesben

A 22 éves youtuber, Szecso a Rendőr Lettem című videósorozatában testközelből mutatja meg a magyar bűnüldözők mindennapjait.

Ezt is szeretjük