Deutsch Tamás swingerklubokról és az én kicsi pónimról

Dajcstomi aranyköpései

A fideszes EP-képviselő a legöntörvényűbb magyar politikus.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

"(TL urat nem ismerem. A kémelhárító szakmát tiszteltetem.) A velejéig romlott, rohadt, büdös kommunista rendszer - többek között - a III/II-es osztály miatt volt egy velejéig romlott, rohadt, büdös diktatúra. Szerintem" - posztolta minap Deutsch. A politikus arra utalt, hogy kiderült, Tasnádi László, frissen kinevezett államtitkár a nyolcvanas években állambiztonsági tiszt volt.

Deutsch Tamás 2009 óta Brüsszelben dolgozik. Az Európai Parlamenti képviselő ennek ellenére többet hallatott magáról az elmúlt években, mint egyes hazai képviselők. Véleményét főként a Twitteren tudatja, Dajcstomi néven.

A média általában szabadszájúsága miatt szereti idézni a botrányhős jelzőt egyre inkább kiérdemlő politikust. A gyakorta trágár kifejezések használatán kívül az is érdekes, hogy Deutsch saját párttársai álláspontjához sem igazodik. Sőt, nála öntörvényűbben megnyilvánuló politikust nem ismerünk hazai palettán. Összeszedtük az utóbbi évek legjobb Deutsch-aranyköpéseit.

Amiket más fideszestől nem hallasz

Deutsch többször is nekiment olyanoknak, akiknek a Fideszben nem szokás, ami a kormánypártoknál finoman szólva nem szokványos. "Kerényi Imrével nem stilusproblémák vannak. Kerényi Imre állításai elfogadhatatlanok. Amit mondott, nettó gyalázat. Ő kérte, hát: Megírom" - utalt arra az esetre, amikor Orbán megbízottja egy fesztiválon "buzilobbit" emlegetett a hallgatóságnak, az eseményről készült hangfelvétel pedig nyilvánosságra került.

Deutsch is ott volt a Fidesz alapítói között, így az ő fiatalkori fotóját is megtalálod képes összeállításunkban.

Ennél is meghökkentőbb, amikor Orbán jobb kezének - sőt, egy kicsi a miniszterelnöknek is - csapott oda: "Lázár (2010): 'A szabadságból és a demokráciából ad fel, aki az oroszokhoz közeledik' Lázárnak van igaza!" - írta január 15-én, emlékeztetve párttársa évekkel ezelőtti szavaira. Orbán néhány nappal korábban egyezett meg Moszkvában Vlagyimir Putyinnal arról, hogy orosz hitelből, orosz technológiával, oroszok bővíthetik a paksi atomerőművet.

Lázárral mégis akad egy közös ellenfelük. Deutsch többször is élcelődött a magyar labdarúgás állapotán és Csányi Sándor MLSZ-elnököt is bírálta. "A magyar válogatott visszaesett a Zöld-foki-szigetek mögé - gratulálunk Csányi Sanyi bácsinak!" - üzente a Twitteren, miután a válogatott két súlyos vereség után nem jutott ki a világbajnokságra.

Amikor Lomnici Zoltán, egykori főbírót kitakarták egy riportban a közmédia munkatársai, Deutsch volt az egyetlen kormánypárti politikus, aki nehezményezte, hogy nincs komolyabb vonzata az ügynek. Ezért a tiltakozás egy szokatlan formáját választotta. Az ugróiskolás performanszáról készült videót ki is tette Youtube-csatornájára:

Én kicsi pónim és a görkorcsolyás Cindy

Mindezek ellenére Deutsch az ellenzék kudarcain történő élcelődésekben járt igazán az élen.

"M(SZP). Zsolt szerint nincsenek szkinhedek, nincsenek neonácik, kapucnis pulóveresek vannak. A hideg miatt. Szebb múltat, Zsolti!" - így reagált arra, hogy kiderült, az MSZP-s Molnár Zsolt egy fotó tanúsága szerint szkinhedekkel tüntetett Göncz Árpád ellen 1992-ben.

"Fodor Gábor Én Kicsi Pónim (MLP-My Little Pony) pártja egy tökéletes fantompárt - ld. nem indulnak az EP választáson."

"Alakul a szoclib swinger klub, ahol végre mindenki mindenkivel" - így reagált az ellenzéki összefogás körüli vitákra és bonyodalmakra még télen.

"Bajnai: Egy év múlva miniszterelnök leszek dajcstomi: Egy év múlva Görkorcsolyás Cindy leszek Vidám készülődés a farsangi jelmezbálra."

Kezdetektől fogva kételkedett az ellenzéki összefogás sikerében, aminek szarkasztikusan adott hangot.

Amikor nem fékezi a nyelvét

Gyakran nyomdafestéket nem tűrő hangnemben teszi helyre a világ dolgait Deutsch. Például amikor az Bajnai-féle Együtt-PM-hez tartozó Szolidaritás szervezésében Orbán szobrát döntötték le Budapesten, a volt kormányfő hallgatását tette szóvá az ügyben.

Egy alkotmánybírósági döntés alkalmával is kiszaladt egy-két keresetlen szó a billentyűzetéből. 2011-ben az Alkotmánybíróság a kétharmad több intézkedését, így a médiaszabályozás egy részét is megsemmisítette, ez pedig Deutsch szerint pont az ellenkezőjét igazolja, mint amit egyesek a magyar demokrácia és jogállamiság helyzetéről gondolnak.

Az első fotó: Facebook/Deutsch Tamás.
Mobilon megjelenő kép - Deutsch Tamás az újszegedi Rendezvényház előtti kojafánál 2009-ben: MTI/Rosta Tibor.
Utolsó kép - a politikus az EU kohéziós politikájáról szóló vitanapon a budapesti Corinthia Grand Hotel Royal épületében 2010-ben, MTI/Beliczay László.

Ezt is szeretjük