Deutsch Tamás swingerklubokról és az én kicsi pónimról

Dajcstomi aranyköpései

A fideszes EP-képviselő a legöntörvényűbb magyar politikus.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

"(TL urat nem ismerem. A kémelhárító szakmát tiszteltetem.) A velejéig romlott, rohadt, büdös kommunista rendszer - többek között - a III/II-es osztály miatt volt egy velejéig romlott, rohadt, büdös diktatúra. Szerintem" - posztolta minap Deutsch. A politikus arra utalt, hogy kiderült, Tasnádi László, frissen kinevezett államtitkár a nyolcvanas években állambiztonsági tiszt volt.

Deutsch Tamás 2009 óta Brüsszelben dolgozik. Az Európai Parlamenti képviselő ennek ellenére többet hallatott magáról az elmúlt években, mint egyes hazai képviselők. Véleményét főként a Twitteren tudatja, Dajcstomi néven.

A média általában szabadszájúsága miatt szereti idézni a botrányhős jelzőt egyre inkább kiérdemlő politikust. A gyakorta trágár kifejezések használatán kívül az is érdekes, hogy Deutsch saját párttársai álláspontjához sem igazodik. Sőt, nála öntörvényűbben megnyilvánuló politikust nem ismerünk hazai palettán. Összeszedtük az utóbbi évek legjobb Deutsch-aranyköpéseit.

Amiket más fideszestől nem hallasz

Deutsch többször is nekiment olyanoknak, akiknek a Fideszben nem szokás, ami a kormánypártoknál finoman szólva nem szokványos. "Kerényi Imrével nem stilusproblémák vannak. Kerényi Imre állításai elfogadhatatlanok. Amit mondott, nettó gyalázat. Ő kérte, hát: Megírom" - utalt arra az esetre, amikor Orbán megbízottja egy fesztiválon "buzilobbit" emlegetett a hallgatóságnak, az eseményről készült hangfelvétel pedig nyilvánosságra került.

Deutsch is ott volt a Fidesz alapítói között, így az ő fiatalkori fotóját is megtalálod képes összeállításunkban.

Ennél is meghökkentőbb, amikor Orbán jobb kezének - sőt, egy kicsi a miniszterelnöknek is - csapott oda: "Lázár (2010): 'A szabadságból és a demokráciából ad fel, aki az oroszokhoz közeledik' Lázárnak van igaza!" - írta január 15-én, emlékeztetve párttársa évekkel ezelőtti szavaira. Orbán néhány nappal korábban egyezett meg Moszkvában Vlagyimir Putyinnal arról, hogy orosz hitelből, orosz technológiával, oroszok bővíthetik a paksi atomerőművet.

Lázárral mégis akad egy közös ellenfelük. Deutsch többször is élcelődött a magyar labdarúgás állapotán és Csányi Sándor MLSZ-elnököt is bírálta. "A magyar válogatott visszaesett a Zöld-foki-szigetek mögé - gratulálunk Csányi Sanyi bácsinak!" - üzente a Twitteren, miután a válogatott két súlyos vereség után nem jutott ki a világbajnokságra.

Amikor Lomnici Zoltán, egykori főbírót kitakarták egy riportban a közmédia munkatársai, Deutsch volt az egyetlen kormánypárti politikus, aki nehezményezte, hogy nincs komolyabb vonzata az ügynek. Ezért a tiltakozás egy szokatlan formáját választotta. Az ugróiskolás performanszáról készült videót ki is tette Youtube-csatornájára:

Én kicsi pónim és a görkorcsolyás Cindy

Mindezek ellenére Deutsch az ellenzék kudarcain történő élcelődésekben járt igazán az élen.

"M(SZP). Zsolt szerint nincsenek szkinhedek, nincsenek neonácik, kapucnis pulóveresek vannak. A hideg miatt. Szebb múltat, Zsolti!" - így reagált arra, hogy kiderült, az MSZP-s Molnár Zsolt egy fotó tanúsága szerint szkinhedekkel tüntetett Göncz Árpád ellen 1992-ben.

"Fodor Gábor Én Kicsi Pónim (MLP-My Little Pony) pártja egy tökéletes fantompárt - ld. nem indulnak az EP választáson."

"Alakul a szoclib swinger klub, ahol végre mindenki mindenkivel" - így reagált az ellenzéki összefogás körüli vitákra és bonyodalmakra még télen.

"Bajnai: Egy év múlva miniszterelnök leszek dajcstomi: Egy év múlva Görkorcsolyás Cindy leszek Vidám készülődés a farsangi jelmezbálra."

Kezdetektől fogva kételkedett az ellenzéki összefogás sikerében, aminek szarkasztikusan adott hangot.

Amikor nem fékezi a nyelvét

Gyakran nyomdafestéket nem tűrő hangnemben teszi helyre a világ dolgait Deutsch. Például amikor az Bajnai-féle Együtt-PM-hez tartozó Szolidaritás szervezésében Orbán szobrát döntötték le Budapesten, a volt kormányfő hallgatását tette szóvá az ügyben.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Egy alkotmánybírósági döntés alkalmával is kiszaladt egy-két keresetlen szó a billentyűzetéből. 2011-ben az Alkotmánybíróság a kétharmad több intézkedését, így a médiaszabályozás egy részét is megsemmisítette, ez pedig Deutsch szerint pont az ellenkezőjét igazolja, mint amit egyesek a magyar demokrácia és jogállamiság helyzetéről gondolnak.

Az első fotó: Facebook/Deutsch Tamás.
Mobilon megjelenő kép - Deutsch Tamás az újszegedi Rendezvényház előtti kojafánál 2009-ben: MTI/Rosta Tibor.
Utolsó kép - a politikus az EU kohéziós politikájáról szóló vitanapon a budapesti Corinthia Grand Hotel Royal épületében 2010-ben, MTI/Beliczay László.

Ezt is szeretjük