Mintha cunami érkezne, pedig egészen más látszik a felvételen: különös természeti jelenséget videóztak

A videó láttán olyan érzés keríti hatalmába az embert, mintha egy óriási cunami közeledne a békés városka felé, pedig egészen más látszódik a felvételen.

GettyImages-1392793617
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy egészen különleges felvétel kezdett terjedni a neten, amin a lencsevégre kapott természeti jelenség épp úgy néz ki, mintha egy pusztító cunami közeledne egy békés városka felé.

Szerencsére a videón csak egy különös alakban gomolygó "felhőpolc" látszódik, ami peremfelhőként, azaz arcusként ismert. 

Cunami alakú felhő

Ez a különleges peremfelhő épp úgy alakult ki, mintha csak hatalmas hullámok jelentek volna meg a kertes házas övezet takaros épületei mögött. Több mint valószínű, hogy aki épp ekkor az eget kémlelte, eléggé megijedhetett a látványtól.

A videó készítője hozzászólásban meg is jegyezte, hogy először olyan benyomása volt, minta cunami, azaz szökőár magasodna a házak mögött, és még soha nem látott ilyen felhőket. A felvétel azóta nagy sebességgel terjed az interneten, és már több mint 100 ezren reagáltak rá. 

Néhányan szintén odakommentelték a videóhoz, hogy milyen rémisztő, és egyúttal gyönyörűséges a felhők ezen alakzata. A peremfelhők a zivatarok szélén alakulnak ki, amikor a viszonylag hűvös levegő áramlik a melegebb, nedvesebb levegőbe. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A  videót valószínűleg az Ohióban található Cincinnatiben készítették, mert az elmúlt időszakban több hasonló fénykép is megjelent az interneten arról a területről. Nem csoda, hiszen Cincinnatiben akkoriban számos helyen tombolt a vihar, ami a fákban, ingatlanokban is kárt tett, és a térség áramellátást is rongálta. 

Elsavasodnak a tengerek: a sarki jégtakaró olvadása az egész tengeri élővilágra veszélyt jelent

A jégtakarók eltűnése következtében egyre több szén-dioxidot kötnek meg az óceánok, ami elsavasodáshoz vezet.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük