2020-as fotók Fukusima környékéről - Megváltozott a térség az atomerőmű-baleset óta

A Fukusima Daiicsi 2011-es atomkatasztrófája a környező településeken is nyomot hagyott. 9 év felújítási munkálatai sokat változtattak.

fukushima nyitó

Sokak emlékezetében élénken él 2011. március 11., amikor egy erős földrengés és az azt követő cunami következtében végzetesen megsérült a Fukusima városában található atomreaktor. 

A károsodások visszafordíthatatlan üzemzavarokat, baleseteket okoztak. Napokon belül négyből három reaktorban teljes zónaolvadás történt, amitől sugárszennyezett anyagok jutottak ki a külvilágba, beszennyezve ezzel több mint tíz kilométeres körzetben mindent.

2020-ban képek készültek a Fukusima Daiicsi környékéről

Ugyan már kilenc éve történt a katasztrófa, többek között Csernobil is jó példa arra, milyen hosszú időt igényelhetnek a takarítási munkálatok. Fukusimában azóta mindennap zajlanak renoválási folyamatok, aminek eredményeként március 4-én már több erősen szennyezett városban is feloldották a tartózkodási tilalmat. Friss képeken a környező városok.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük