10 cica, aki szemrebbenés nélkül pihenget a közértben - Mintha csak övék lenne a placc
A képeken jól látszik, mennyire otthon érzik magukat ezek a macskák a sarki közértben.

cica alszi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor az ember beugrik a boltba, általában nem számít arra, hogy valaki lustán elterülve állja majd az útját. Pedig, az internetnek hála, már tudjuk, hogy sok olyan cica van, aki egy közértet választott új otthonául. Ezek a kis szőrmókok feldobják a vásárlók napját. Persze a boltosokét már kevésbé, hiszen ők azok, akik állandó harcot vívnak a kéretlen vendégekkel.

A 2012 óta létező Bodega Cat Twitter oldalon cuki macskákról láthatóak képek, akik a New York tízezer vegyesboltjának valamelyikében lófrálnak vagy pihengetnek. Hiába édesek a cicusok, nem teljesen legális a közértbe engedni őket: az élelmiszerek tárolása és árusítása szigorú higiéniai szabályokhoz kötött, melybe nem fér bele az, hogy állatok mászkáljanak vagy aludjanak a közelükben.

Cicák a közértben

- A macskák mindenhol macskák maradnak, egyedi személyiségük van. A kóbor macskák annyiban különböznek a házi cicáktól, hogy nem igénylik az emberi törődést, és sokkal több mindent megengednek maguknak - mondta Rob Hitt, a Boda Cat oldal üzemeltetője a BoredPandának. A férfi így szeretné felhívni az egyre növekvő kóbormacska-populációra a figyelmet, amin lehetne segíteni adoptálással, a korábbi tulajdonosok felkutatásával, illetve különböző macskamentő szervezetek támogatásával.

(Facebook és cikken belüli képek forrása: Bodega Cats / Twitter, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük