Hősként tisztelték az életmentő kutyát, de valami nagyon bizarr dologra derült fény
Ez aztán a ravasz eb: elképesztő, mit művelt, csak hogy némi jutalomfalat üsse a mancsát.

újfundlandi kutya - cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Furcsa eseménysorozat vette kezdetét nem messze Párizstól, a Szajna mentén a 20. század legelején. Egyre gyakoribbá vált, hogy a folyóparton játszó helyi gyerekek elvesztették az egyensúlyukat, és a folyóban kötöttek ki.

Az, hogy nem történt tragédia, csupán egy újfundlandi kutyának köszönhető, amelyik a környéken lakott a gazdijával. A kutya hősiesen a kiabáló gyerekek segítségére sietett, kihúzta őket a vízből, a megmentésért cserébe pedig jól megérdemelt jutalomfalatot - legtöbbször steaket és más finomságokat - kapott a hálás szülőtől.

Gyanút fogtak a hatóságok

Ez így ment egy darabig, amikor a helyi hatóságok úgy döntöttek, most már a végére járnak a dolognak: az nem lehet, hogy minden gyerek újra és újra, csak úgy elveszítse az egyensúlyát! Kell lennie valaminek, pontosabban valakinek, aki belökdösi őket a folyóba. A baljóslatú elmélet be is igazolódott, de hogy pontosan hogyan, arra senki sem számított.

szajna

A rendvédelmi szervek úgy próbálták leleplezni a bűnözőt, hogy egy figyelőcsapatot állítottak a környékre, akik lesben állva várták, hogy fény derüljön arra, mi is történik valójában a gyerekekkel. Nem kellett sokáig várniuk: a tettes maga a megmentő kutya volt, aki odasettenkedett a víz mellett játszó gyerek mögé, egy jól irányzott mozdulattal a folyóba lökte, majd utánaugrott, hogy kimentse.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mindezt nyilván annak a reményében, hogy a hősies tett után érkezik a már megszokott és elvárt nassolnivalóA leleplezés után természetesen már nem tartották akkora hősnek a kutyát, azt azonban meg kell adni, roppant dörzsölt egy négylábú volt.

Egy valóban hős kutya története

Ez a bátor és hűséges kutya mindent megtett azért, hogy megmentse a kisbabát az égő házból.

(A borítókép illusztráció, forrása: Getty Images)

Ezt is szeretjük