22 szót ismer a zseniális kutya, aki emberi nyelven kommunikál a gazdájával
Ennél jobb kommunikációs módszert kutya és ember között még biztosan nem láttál.

kommunikáló kutya
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Christina Hunger  beszédpatológus   megtanította  a kutyáját ugatás nélkül  kommunikálni. Az ebnek olyan szerkezetet készített, aminek segítségével ki tudja fejezni vágyait, gondolatait és szükségleteit a gazdája felé, mindezt a szavak segítségével.

Stella egy leopárdkutya- és ausztrál pásztorkutya-keverék, aki az eszköz segítségével jelzi, mikor szomjas, mikor kell kimennie, vagy mikor szeretné a kedvenc játékát. A kutya-gazdi páros között zajló kommunikációról több videó is készült, és az Instagramon is rendszeresen posztolják, ahogyan oda-vissza üzengetnek egymásnak a tábla segítségével. 

Kommunikáció kutya és ember között

Hogyan képes Stella beszélni? Hunger létrehozott egy hatalmas színes gombokból álló eszközt, amiknek megnyomásával más és más szó hangzik el. Ezek közé tartozik a "park" vagy a "labda" is, de olyan érzelmek is mint a "dühös" vagy "boldog". Hogyha Stella benyom egy gombot, Christina vagy a vőlegénye hangján elhangzik a szerkezetből a szó, amiknek kombinációjával az állat tökéletesen el tudja mondani, amit közölni szeretne.

Ebben a videóban is látszik, hogy Stella valamit mutatni szeretne a gazdájának kinn. Először azt lehet hallani, hogy ugat egyet a kutya, majd később megnyomja az outside, azaz "kint" gombot. Amikor Christina közli vele, hogy attól mert hogy valami van kinn, ők még benn vannak, Stella rááll a look, azaz "nézz" gombra, és többször lejátssza azt. Amikor ez sem válik be, odamegy a come, azaz "gyere" gombhoz, majd az outside, azaz "kint" gombra. Ugyan végül nem derül ki, hogy a gazdi kimegy-e a kutyával megbizonyosodni arról, mi lehet olyan zavaró, jól látszik, hogyan képes az eb összekapcsolni a különböző szavakat értelmes jelentéspárosokká.

Ámulva nézi az internet a két kutya barátságát: ettől olyan cukik

Nehéz betelni azokkal a fotókkal, amik megörökítik az állatok őszinte barátságát. Azon túl, hogy hihetetlenül cukik, tanulsággal is szolgálnak az embereknek szeretetről, elfogadásról, hűségről.

(Képek forrása: deine-tierwelt.de)

Mit tehetek, hogy megvédjem kedvencemet?

 

Ebben segítünk most országos programunkkal! Kattints, majd jelentkezz be a kiválasztott rendelőbe, ahol a program ideje alatt kedvezménnyel elvégzik a szűrést, kölyökkutya esetében pedig ellátnak hasznos tanácsokkal és akár egy ingyenes Kölyökkutya csomaggal is! A programban részt vevő rendelők egyedi kedvezményeiről érdeklődj a megadott elérhetőségeken.

Promóció

Ezt is szeretjük