Üzenettel a nyakában tért haza az elveszettnek hitt kutya: a gazdik elolvadtak

Louie, a juhászkutya végig pontosan tudta, hol van, és mit csinál, és nem akármivel ütötte el az idejét.

louie-kutya
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Louie, a 12 éves juhászkutya nagy aggodalmat okozott a családjának, amikor egy időre eltűnt. Míg a gazdik azt hitték, valami nagy baj történt vele, Louie valójában önkéntes mentőakciót vitt véghez. 

A kutya csak egy délután erejéig tűnt el, de amikor rátaláltak, teljesen kimerült állapotban volt, összerogyva egy bokor alatt. Később szomszédjuktól megtudták, milyen kalandban vett részt Louie, aki méltán kiérdemelte a mentőkutya címet.

Mentőkutya akcióban

Miután rátaláltak a bokor alatt, Louie családja aggódott, hogy talán baja eshetett, amíg távol volt. Amikor megpróbálták elérni a pihenő kutyust, észrevették, hogy egy ismeretlen cetlit akasztottak a nyakába, melyen ez a szöveg állt: 

„Louie a nap hőse. Elvezetett engem Maddy-hez, aki egy halom ág alá szorulva veszélyben volt. Üdv, Rob”. 

Az üzenetet író Rob az egyik közeli farmon élő szomszéd, Maddy pedig az ő kutyája. Miután olvasták a rövid levelet, Louie gazdái megkeresték Robot, hogy mesélje el, mi történt pontosan.

Louie és Maddy
Louie és Maddy

Miután Rob visszatért a városból a farmjára, sehol sem találta Maddy-t. Louie viszont ott volt, és addig nyúzta a farmert, amíg ő követni nem kezdte. Rob 100%-ig biztos volt abban, hogy Louie tudja, mit csinál, láthatóan ragaszkodott ahhoz, hogy kövesse, és érezte, hogy a kutya tudja, hol lehet Maddy. Amikor rátalált a bajba jutott kutyusára, Louie segített kiásni őt a csapdából: elhúzta az ágakat, a lábával kaparta a földet.

Rob elmesélte, hogy amint Maddy kiszabadult, Louie-val együtt a közeli tóhoz szaladtak, fáradtan belevetették magukat, és ittak a vizéből. Rob a segítségéért cserébe egy jó nagy adag kutyakeksszel jutalmazta Louie-t. A gazdiknak szóló üzenetet pedig azért akasztotta a nyakörvére, nehogy a mentőkutyának is kiváló Louie bajba kerüljön, amiért későn ért haza. Na, erre mondják, hogy jószomszédi viszony!

Ezt is szeretjük