A kajakos kamerája rögzítette, ahogy rátámadt a gigantikus cápa - Nézd meg a torokszorító találkozást!

A semmiből bukkant fel a megtermett cápa.

Cápa támadt a kajakra
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Döbbenetes felvételt osztott meg az Instagram-oldalán egy horgász. A tavaly májusban készült videón az látható, ahogyan egy megtermett tigriscápa a férfi kajakjára támad.

Cápa támadt a kajakra

Scott Haraguchi egy barátjával horgászott a hawaii Oahu-szigetnél, és épp egy halat próbált meg beemelni a kajakba, amikor felbukkant a tigriscápa. Az állat a hajónak csapódott, majd beleharapott a járműbe. A férfi GoPro kamerája rögzítette a nem mindennapi találkozást.

Mivel a fogás szerencsére nem vérzett, a ragadozó hamar elvesztette az érdeklődését a horgászok és a kajak iránt. Egyes elméletek szerint a cápa fókának vagy egyéb zsákmánynak nézhette az állatot, de Scott Haraguchi inkább úgy gondolja, hogy az állat nem megenni, csupán elijeszteni akarta a kajakot, és csak akkor jött rá, hogy nem élőlénnyel van dolga, amikor már a kajak oldalánál járt, írta az USA Today.

Percekkel a támadás után felbukkant a horgászok közelében egy sérült fóka. Haraguchi szerint jó esély van rá, hogy a cápa vetélytársnak nézte a kajakot, és ezért támadt rá. 

A tigriscápák akár hat méternél nagyobbra is megnőhetnek, és általában fókákra, teknősökre, halakra és puhatestűekre vadásznak. 

Nem ez volt az egyelten cápatámadás az elmúlt időszakból, amelyet sikerült lencsevégre kapni. Ide kattintva egy másik esetről is olvashatsz. 

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Meg tudod mondani, hogy milyen cápa van a képen? Ezeket az állatokat illik felismerni

A tengeri élőlények közül talán a cápák a legismertebbek, de vajon meg tudod-e mondani, hogy milyen fajta látszik a képeken?

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük