Hihetetlen videón egy vágásra ítélt, New York-i borjú szökése: ez lett az aranyos állat sorsa

Futótűzként terjed a videó az interneten.

A borjú menekülése
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagy felfordulást okozott egy négyhónapos borjú Brooklynban, miután megszökött a teherautóról, ami a vágóhídra szállította volna.

A New York utcáin rohangáló állatról nem mindennapi videófelvétel készült. Az UNILAD azt is kiderítette, hogy mi történt a bocival, miután befogták. 

A borjú menekülése

Egy szabadságvágytól hajtott borjú bravúros menekülést produkált New York utcáin, miután megszökött a teherautóból, amelyik a közeli vágóhídra vitte volna. A szökevény bociról készült felvételek még a helyi televízió műsorába is bekerültek, írja a UNILAD. 

A vágóhíd embereinek végül sikerült befognia az állatot, és vissza is vitték a teherautóhoz. Ez az egyik szemtanú szerint nem ment könnyen, mert az állat nagyon harcolt a szabadságáért. 

Az esetről készült videó futótűzként terjedt a médiában, és közvélemény figyelme a vágóhíd felé fordult. Az emberek nem akarták, hogy levágjanak egy állatot, amelyik ennyire ragaszkodik az életéhez. 

Mike Sturát, a Skyland Állatmenhely vezetőjét sem kerülte el a felkapott videó. A férfi menhelye arról lett híres New Jersey-ben, hogy szívesen befogadnak levágásra ítélt állatokat. 

Stura felhívta a vágóhidat, és megpróbált alkult kötni az állat életéért. Egy kis vacillálás után a hely vezetése úgy döntött, hogy kötélnek állnak, és megengedik, hogy Stura magával vigye a tehenet a menhelyére. 

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Stura szerint még a rendszeresen húst fogyasztó emberek is tudnak empátiát érezni az életükért küzdő állatok iránt. Még a vágóhídi dolgozók is örültek, hogy az állat megmenekült. 

- Ez a borjú megérdemli, hogy életben maradjon. Mindent megtett a túlélésért - fogalmazott a férfi.

Szívmelengető képek, amik bebizonyítják, milyen aranyosak a tehenek: sokszor úgy viselkednek, mint a kutyák

Talán elsőre nem is gondolnánk, pedig a tehenek sokszor nagyon aranyosak lehetnek.

Szívmelengető képek, amik bebizonyítják, milyen aranyosak a tehenek: sokszor úgy viselkednek, mint a kutyák

Nézegess képeket!

Elolvasom

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük